default-image

Ν. Μαυρουδάκης: "Ποιος θα μου δώσει πίσω τα 12 χρόνια;"

Κρήτη
Ν. Μαυρουδάκης: "Ποιος θα μου δώσει πίσω τα 12 χρόνια;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποιος θα μου δώσει πίσω τα 12 χρόνια;»… Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε από το πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο 49χρονος αγρότης που χθες συγκλόνισε την Κρήτη από το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την κλοπή της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή της Καλυβιανής στη Μεσαρά και ξέσπασε σε κλάματα.

Χθες στο σπίτι του κ. Νίκου Μαυρουδάκη στήθηκε ένα κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή ολόκληρου του χωριού.

«Για δώδεκα ολόκληρα χρόνια ήμουν ψυχικά νεκρός, μιας και το στίγμα της ιεροσυλίας αποτελούσε για μένα έναν πραγματικό εφιάλτη», τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Νίκος Μαυρουδάκης, που πλέον νιώθει ανακούφιση αλλά και δικαίωση.

Ο άνθρωπος που κουβαλούσε πάνω του για πάνω από μια δεκαετία τη βαριά κατηγορία της ιεροσυλίας με δάκρυα στα μάτια από το πλατό της "ΚΡΗΤΗ TV" ευχαρίστησε τους δικούς του ανθρώπους που δεν τον εγκατέλειψαν ούτε στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική στήριξη που είχε από όλο το χωριό του.

Στο πλευρό του στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" βρέθηκε και ο δικηγόρος Γιώργος Τσικνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυσκολία και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, τονίζοντας όμως και την προσωπική δικαίωση για την αθωωτική απόφαση του 49χρονου αγρότη.

Ο κ. Τσικνάκης περιέγραψε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δύσκολες στιγμές του Νίκου, που όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει ότι ήταν αθώος. «Είναι πολύ βαρύ να κουβαλάς ένα τόσο βαρύ στίγμα», είπε ο κ. Τσικνάκης, τονίζοντας ότι πλέον ο Νίκος Μαυρουδάκης χωρίς τις εφιαλτικές στιγμές του παρελθόντος κοιτάζει μόνο μπροστά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανακοίνωσης της αθωωτικής απόφασης συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές για τον Νίκο Μαυρουδάκη αλλά και για τον ηλικιωμένο πατέρα του, που δεν άντεξαν από τη συγκίνηση και λιποθύμησαν.

Μέσω της "ΚΡΗΤΗ TV" ο Νίκος Μαυρουδάκης ευχαρίστησε τον κόσμο που τον στήριξε και τόνισε ότι αυτό που έζησε δώδεκα ολόκληρα χρόνια δε θα το ευχόταν ούτε στο χειρότερο εχθρό του.

Η υπόθεση, που διαδραματίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια, εκδικαζόταν χθες σε δεύτερο βαθμό, με το δικαστήριο να απαλλάσσει λόγω αμφιβολιών το 49χρονο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξης για την κλοπή της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή της Καλυβιανής.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_u7vi5ijq/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News