Ειδήσεις

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: "Να σεβαστούν τη μνήμη του ιδρυτή των ΚΑΠΗ"

Να σεβαστεί την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ της πόλης και επανατοποθετήσει τις φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου - ιδρυτή του θεσμού - στους χώρους των Κέντρων, σεβόμενη τη μνήμη όσων προσέφεραν στις δομές του κοινωνικού κράτους της Ελλάδας, ζητάει από τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει σχετικά:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη, έδωσε προσωπική εντολή ώστε να κατέβουν φωτογραφίες του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, από τα ΚΑΠΗ της πόλης, φωτογραφίες οι οποίες υπήρχαν από την ίδρυση των ΚΑΠΗ μέχρι σήμερα.

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, εκτός από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εμπνεύστηκε-υλοποίησε το θεσμό των ΚΑΠΗ και γι' αυτό ακριβώς το λόγο τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν τοποθετήσει τη φωτογραφία του σε περίοπτη θέση.

Η κυρία αντιδήμαρχος οφείλει να σεβαστεί τη μνήμη ανθρώπων που προσέφεραν στην τρίτη ηλικία, οφείλει να σέβεται την ιστορία των θεσμών που θέλει να εκπροσωπεί αλλά και να σέβεται τη βούληση των συμπολιτών μας-μελών των ΚΑΠΗ. Συμπολίτες, οι οποίοι αντέδρασαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή κίνηση της αντιδημάρχου Ηρακλείου, η οποία αυτοβούλως, χωρίς καμία ενημέρωση ή συζήτηση, προέβη σε αυτή την κίνηση.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, επιθυμούμε την άμεση επιστροφή των φωτογραφιών του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στη θέση τους, σεβόμενοι την επιθυμία των μελών του ΚΑΠΗ της πόλης, της ίδιας της ιστορίας των κοινωνικών δομών της χώρας, αλλά και σεβόμενοι τη μνήμη όσων προσέφεραν στις δομές του κοινωνικού κράτους της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι σε γραπτή του δήλωση το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ανδρέας Τσιλογιάννης τονίζει μεταξύ άλλων ότι ασεβούν όσοι κατεβάζουν φωτογραφίες του Ανδρέα.

Δείτε το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ ΤV" με τις διαμαρτυρίες των ηλικιωμένων για την αποκαθήλωση των φωτογραφιών του Ανδρέα Παπανδρέου:

Σχόλια