default-image

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων: "Στηρίζουμε τα παιδιά μας"

Κρήτη
Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων: "Στηρίζουμε τα παιδιά μας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ομοσπονδία Γονέων στηρίζει τους αγώνες των μαθητών, καθώς, όπως αναφέρει, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων η κατάσταση στα σχολεία συνεχίζει να είναι «τραγική», παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του υπουργού Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, απαιτεί δημόσια δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ισότιμα σε όλους, άρση των ταξικών φραγμών και απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει εάν υπερασπιστείς ένα παιδί, και γλιτώσει, τότε μόνο υπάρχει ελπίδα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των γονέων αναφέρουν τα εξής:

«Τα παιδιά μας για ακόμα μία φορά αποδεικνύουν ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που υπάρχουν και στα σχολεία τους και συνολικά στην εκπαίδευση και την κοινωνία και για ακόμα μία φορά μάς δείχνουν το δρόμο. Το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Το δρόμο για μια καλύτερη ζωή.

Και εμείς οι γονείς, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου, είμαστε εδώ δίπλα τους όχι μόνο για να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους μα και για να πορευτούμε μαζί τους, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά και δεν αφορούν μόνον τους μαθητές ή τους εκπαιδευτικούς αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αφού η Παιδεία αφορά το μέλλον της χώρας.

Οι εδώ και χρόνια εφαρμοζόμενες πολιτικές σκοπό έχουν την αποδιοργάνωση και τελικά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών οξύνει καθημερινά τα προβλήματα και ορθώνει ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Οι περικοπές των δαπανών για την παιδεία, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, τα υπεράριθμα τμήματα, ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού μοντέλου, η ποιότητα των σχολικών βιβλίων, η απουσία ή υπολειτουργία υποστηρικτικών δημοσίων δομών και η κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στρέφουν δυστυχώς μεγάλο αριθμό μαθητών στην παραπαιδεία, σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών (που κι αυτά θα γίνουν απαγορευτικά με τη σχεδιαζόμενη επιβολή ΦΠΑ) κι ακόμα χειρότερα περιθωριοποιούν αρκετά παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν αφού τις μαστίζει η ανεργία, η φτώχεια και η οικονομική ανέχεια.

Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική, αφού, παρά τις υποσχέσεις του ίδιου του υπουργού Παιδείας, οι σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (δασκάλους, καθηγητές, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικό και βοηθητικό προσωπικό) συνεχίζονται.

Ως γονείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο κοστίζει η συστηματική υποβάθμιση, η διάλυση της "δημόσιας-δωρεάν" παιδείας που εφαρμόζουν.

Απαιτούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, χωρίς διαχωρισμούς, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Η παιδεία είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, δεν είναι θέμα ατομικών "ευκαιριών".

Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για μας κεντρικής σημασίας επιδιώξεις.

Υπερασπίσου το παιδί

γιατί αν γλιτώσει το παιδί

υπάρχει ελπίδα!», καταλήγει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News