Ειδήσεις

Τέλος η απεργία, πώς θα γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων

Έληξε η απεργία των ναυτεργατών, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε τη διακοπή της στις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οπότε "ανακουφίζεται" η Κρήτη, καθώς ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ από αύριο θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Λόγω της τετραήμερης απεργίας των ναυτεργατών που κράτησε δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, έμειναν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Λέσβου πάνω από 15.000 πρόσφυγες που ήταν έτοιμοι να φύγουν από το νησί.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «εφιστά την προσοχή στην κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση υλοποίηση όσων - και έγγραφα σήμερα - δεσμεύτηκαν και να αφήσουν κατά μέρος τις ολιγωρίες και τα ευχολόγια των καλών προθέσεων».

«Σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών προειδοποιεί τους υπευθύνους ότι ο αγώνας σαφώς και δε σταμάτησε. H απεργία μας, ναι μεν λήγει αύριο Παρασκευή στις 6 το πρωί, πλην όμως τα λάβαρα κυματίζουν και δεν υποστέλλονται. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις», αναφέρει η ΠΝΟ.

Δηλώνει δε ότι αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου - οπότε κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της ΓΣΕΕ - θα κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της.

Ανακοίνωση των "Μινωικών"

Οι "Μινωικές Γραμμές" γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, μετά τη λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς και Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκώνα / Τεργέστη, θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς - Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτα δρομολόγια

?      ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)

Αναχώρηση από Ηράκλειο, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους

?      ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)

Αναχώρηση από Πειραιά, με τη λήξη της απεργίας, στις 08:00 το πρωί

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 06.11.15), θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα βραδινά δρομολόγια στη γραμμή, ως ακολούθως:

Βραδινά δρομολόγια (προγραμματισμένα)

?      ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21:30, H/S/F KNOSSOS PALACE

?      ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21:00, H/S/F FESTOS PALACE

Αντίστοιχα, τα δρομολόγια των "Μινωικών Γραμμών" στις γραμμές "Ελλάδας-Ιταλίας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ημερήσιο δρομολόγιο (προγραμματισμένο)

?      ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA)

Αναχώρηση από την Πάτρα με προορισμό την Αγκώνα, μέσω Ηγουμενίτσας, με τη λήξη της απεργίας, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγκώνας, βάσει πάγιων οδηγιών των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (07.11.15), μετά τις 05:00.

Απογευματινό δρομολόγιο (ανεκτέλεστο)

?      ΑΓΚΩΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ  (CRUISE EUROPA)

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης στις 16:30 (τοπική ώρα) από το λιμάνι της Αγκώνας μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Απογευματινό δρομολόγιο (προγραμματισμένο)

?      ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA)

Αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας στις 18:00 το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Αγκώνας.

Απογευματινό δρομολόγιο (προγραμματισμένο)

?      ΑΓΚΩΝΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ  (CRUISE EUROPA)

Αναχώρηση από το λιμάνι της Αγκώνας στις 16:30 (τοπική ώρα) το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας

Τέλος η ναυτιλιακή εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο (07.11.15) τα δρομολόγια όλων των πλοίων στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής επανέρχονται στο κανονικό πρόγραμμά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Γραφεία των "Μινωικών Γραμμών", μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, Πάτρα: 2610 426000, Ηγουμενίτσα:26650 24404, Αγκώνα: +39 071 201708, Τεργέστη: +39 040 9896556 & +39 040 360333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σχόλια