Ειδήσεις

Σαρωτική αύξηση 300% για τις κρουαζιέρες στα Χανιά

Αύξηση άνω του 300%, η μεγαλύτερη πανελλαδικά, στους επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων για το 2015.

Πλησιάζοντας προς το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, επιβεβαιώνονται οι θετικές προβλέψεις που υπήρχαν από το Λιμενικό Ταμείου Νομού Χανίων για το 2015, με αύξηση άνω του 300% στους επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων σε σχέση με το 2014.

Έτσι το 2015 αναμένεται να κλείσει, με τις δύο ακόμα προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (στις 10 και 18 Νοεμβρίου), στις 66 αφίξεις και τους 102.000 επιβάτες, σε σχέση με τις 38 αφίξεις και τους 33.304 επιβάτες το 2014.

Η αύξηση αυτή, άνω του 300%, είναι η μεγαλύτερη πανελλαδικά και ίσως μια από τις μεγαλύτερες στη Μεσόγειο για φέτος, καταδεικνύοντας τη δυναμική και τη σταδιακή καθιέρωση τόσο του λιμένα της Σούδας όσο και του προορισμού των Χανίων στο χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας. Όπως έχει αναφερθεί, τα πολύ θετικά αυτά μεγέθη δεν ήρθαν τυχαία, αλλά εξαιτίας της εφαρμοζόμενης στρατηγικής του Λιμενικού Ταμείου τα δύο τελευταία χρόνια, αφενός με την υλοποίηση κομβικών για την κρουαζιέρα έργων στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Σούδας και αφετέρου με την εξωστρέφεια και την απευθείας επικοινωνία με τα υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρειών κρουαζιέρας.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά στο άμεσο μέλλον, διότι οι εξελίξεις στο χώρο της ανάπτυξης της διεθνούς κρουαζιέρας θεωρούνται σοβαρές (γεωπολιτικές εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο, αποδρομολογήσεις κρουαζιερόπλοιων, νέα κρουαζιερόπλοια, νέοι προορισμοί και νέα λιμάνια) και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα μεγέθη και για τα Χανιά.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων έχουν για το 2015 την τιμητική τους, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πανελλαδικά αύξηση, άνω του 300%, σε επιβάτες κρουαζιέρας σε σχέση με το 2014. Είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε για να χτισθεί η άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε κινείται σε δύο άξονες, την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του λιμένα της Σούδας και την απευθείας επικοινωνία και συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας και θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά και μεθοδικά για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες αφίξεις στο άμεσο μέλλον στα Χανιά, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Σχόλια