default-image

Προτάσεις του Νίκου Ηγουμενίδη στο νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Κρήτη
Προτάσεις του Νίκου Ηγουμενίδη στο νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τοποθετείται με προτάσεις στον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθώς και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναφέροντας πως το ζητούμενο είναι να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ βιώσιμος και λειτουργικός.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης  τη διατύπωση γνώμης  για τον προτεινόμενο, από τον Υπουργό Υγείας, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), κ. Σωτήριο Μπερσίμη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, αφού διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη του για το νέο Πρόεδρο του Οργανισμού, υπογράμμισε ότι «το ερώτημα που μας απασχολεί όλους, είναι το πώς θα καταστεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βιώσιμος και λειτουργικός» και κατέθεσε για δυο πλευρές του ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένες προτάσεις προς το νέο Πρόεδρο και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Πρώτον, σχετικά με το ζήτημα των κληροδοτημάτων των νοσοκομείων και της ανάγκης πλήρους αξιοποίησης του οικονομικού τους πλεονάσματος, υπενθύμισε ότι με βάση το καταστατικό του νόμο, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι υπεύθυνος και για τη διαχείριση των κληροδοτημάτων και πρότεινε «τα ίδια έσοδα, που είναι εκτός επιχειρηματικής δραστηριότητας, δηλαδή, τα έσοδα από τα κληροδοτήματα, τα ενοίκια, τα κυλικεία, τους τόκους τους κ.λπ. θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να τεθούν εκτός των ορίων των προϋπολογισμών». Παράλληλα, ανέπτυξε τη συγκεκριμένη πρόταση «η ΚΑΕ εσόδων από 3.300 έως 3.900 και η ΚΑΕ εξόδων από 9.700 έως 9.800, να τεθούν εκτός ορίων προϋπολογισμού».

Δεύτερον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να διεκδικήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες την αποζημίωση του κόστους από τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας που προσφέρει στα θύματα των τροχαίων. Τόνισε ότι κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί είναι υποχρεωτικό από το νόμο να είναι ασφαλισμένο και ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες δεν διαθέτουν ούτε στόλο ασθενοφόρων, δεν έχουν ούτε νοσοκομειακές μονάδες και ούτε διαθέτουν σύμβαση αγοράς υπηρεσιών υγείας. «Με άλλα λόγια πουλάνε ιατρικές υπηρεσίες που δεν εξασφαλίζουν». Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει και η βούληση από την πλευρά των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να διεκδικήσουν την νοσοκομειακή κάλυψη των αρρώστων και την υγειονομική κάλυψη των τροχαίων ατυχημάτων. Και πρότεινε προς το Υπουργείο  να εξετάσει το θεσμικό και νομικό πλαίσιο, ώστε αντί να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να πληρώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News