default-image

Δεν φοβάται την Μπάγερν ο Σίλβα

Ποδόσφαιρο
Δεν φοβάται την Μπάγερν ο Σίλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχαριστημένος από το χαρακτήρα των παικτών του και ουδόλως φοβισμένος εν όψει του αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Χαίρομαι που η ομάδα πέτυχε κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει, όπως οι τρεις σερί νίκες στο Champions League. Είναι δείγμα ότι βελτιωνόμαστε. Όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε με τον ίδιο τρόπο. Για να πάρεις 9 βαθμούς σε αυτή τη φάση του Champions League δεν είναι δύσκολο. Η κλήρωση ήταν δύσκολη για μας, αλλά το πιστέψαμε, το προσπαθήσαμε και τώρα είμαστε σε αυτή τη θέση», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για την αλλαγή του Πάρντο, που πέτυχε τα δύο γκολ, είπε: «Η ομάδα μας χρειαζόταν μια ενίσχυση μετά το χαμένο πέναλτι. Ήταν λίγο χαμένα τα πράγματα κι έπρεπε να δώσουμε το σύνθημα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Πάρντο μπήκε πολύ καλά, μας βοήθησε πολύ και είναι ένα σημάδι ότι ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά σε μια νίκη. Ήμασταν ομάδα, αποδείξαμε πως είμαστε ομαδικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, παρότι χάσαμε το πέναλτι συνεχίσαμε ενωμένοι. Μπορεί ένας παίκτης να έβαλε τα δύο γκολ, αλλά όλη η ομάδα ήθελε τη νίκη, πάλεψε γι’ αυτή και την πήρε».

Όσο για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια; «Φυσικά είναι πολύ σημαντικό ότι τελειώνουμε με ενέργεια το ματς. Δείχνει πως έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση και πως έχουμε πολύ καλούς επαγγελματίες. Επίσης ότι έχουμε θέληση και δύναμη για να συνεχίσουν. Στο ημίχρονο τους είπα να ηρεμήσουν. Πως δεν τελείωσε τίποτα. Να τα αλλάξουν όλα και να συνεχίσουν το ματς για να το αλλάξουν. Αυτό πιστέψαμε πως μπορεί να γίνει και το αλλάξαμε στο β' μέρος».

Τέλος, ερωτηθείς αν φοβάται την Μπάγερν που σάρωσε με 5-1 την Άρσεναλ απάντησε: «Φόβο δεν αισθάνομαι, δεν συνηθίζω να λέω πως φοβάμαι, ούτε τον Γκουαρντιόλα, ούτε τίποτα. Η Μπάγερν αυτή τη στιγμή είναι αν όχι η κορυφαία, μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα θα κινδυνεύσουμε στο Μόναχο. Όμως θα κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και θα δούμε τι θα συμβεί».

Αιχμές από Μάμιτς

Αιχμές για τη νίκη του Ολυμπιακού άφησε ο προπονητής της Ντιναμό, Ζόραν Μάμιτς. «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Θα ήθελα να πω ότι παρόλο που είπα συγχαρητήρια, υπήρχαν δύο φάσεις που δεν ήταν σωστές και ίσως η νίκη να μην ήταν άξια. Δύο φορές βγάλαμε την μπάλα για fair play γιατί οι παίκτες είχαν προβλήματα σοβαρά και δεν πήραν πίσω την μπάλα. Αυτό ήταν κάπως άδικο», τόνισε.

«Εμείς δυστυχώς είχαμε δύο παίκτες επιθετικούς, τον Ρογκ και τον Πίβαριτς που πήραν κίτρινες κάρτες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην επίθεση ό,τι θέλαμε. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο ο Χότζιτς είχε προβλήματα και δεν γινόταν να συνεχίσει. Επίσης είχαμε και αρκετές απουσίες. Συνολικά ήμασταν άτυχοι. Θα ήθελα να συγχαρώ όμως τους παίκτες μου που πράγματι άφησαν κάτι παραπάνω και άξιζαν ένα βραβείο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας», πρόσθεσε.

«Είμαι τρομερά λυπημένος καθώς η ομάδα προσπάθησε αρκετά και γιατί είχαμε καλή εμφάνιση και στα δύο παιχνίδια, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε έναν βαθμό», συνέχισε ο Ζόραν Μάμιτς.

«Η ομάδα μου έδειξε ότι μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και να είναι ανταγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά και η μεγάλη ευκαιρία που είχαμε για κάτι καλύτερο την χάσαμε στο Ζάγκρεμπ. Συγχαρητήρια για τον Ολυμπιακό, έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση», τόνισε και κατέληξε σχολιάζοντας τις πιθανότητες της ομάδας του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης:

«Έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για τη μάχη της τρίτης θέσης. Η Άρσεναλ είναι κορυφαία ομάδα αλλά εμείς μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα είναι στο 100% των δυνάμεών της απέναντί μας και εμείς να έχουμε μια ευκαιρία για κάτι. Εμείς έχουμε απουσίες αλλά θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News