Ειδήσεις

Νερό στο υδραγωγείο του Αγ. Νικολάου από τον Αποσελέμη

Νερό στο υδραγωγείο Αγίου Νικολάου από το φράγμα του Αποσελέμη αναμένεται να "τρέξει" έως το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Ο.Α.Κ., εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, δεδομένου ότι τόσο η ποιότητα του νερού, αλλά και οι ικανές ποσότητες παροχής του αναμένεται να επιφέρουν μείωση στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία των κ.κ. Λευτέρη Κοπάση, (δ/ντος συμβούλου Ο.Α.Κ), Μάρκου Πατρελάκη (προϊσταμένου υδραυλικών έργων), Γιώργου Αγαπάκη (τμήμα συγκοινωνιών ΟΑΚ), Μανόλη Δολαψάκη, Πελαγίας Πετράκη (αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου), υπηρεσιακών και λοιπών παραγόντων, εξετάστηκε η διαδικασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου καθώς και η μεταφορά του νερού στη δεξαμενή "κεφαλής" του δικτύου Δ6 σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν κατατεθεί.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου μετά το πέρας της παραπάνω συνάντησης, «διαφαίνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τη μεταφορά του νερού στο υδραγωγείο Αγίου Νικολάου είναι εφικτός και άμεσα υλοποιήσιμος δεδομένου ότι οι παριστάμενοι στη σύσκεψη ανέφεραν ότι ήδη υπάρχει πίεση προς τον εργολάβο για την ολοκλήρωση του δικτύου από το διυλιστήριο μέχρι τη Δ6 (συνολικά 50 μέτρα αγωγού)».

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας», τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού όπως ανέφερε θα υπάρχει καλύτερης ποιότητας νερό (απολύτως διυλισμένο και οζονισμένο), ενώ διαφαίνεται η πιθανότητα μείωσης του κόστους των τιμολογίων.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα από τα τελευταία έργα του Ταμείου Συνοχής (31/12/15), στο οποίο δε δίνονται παρατάσεις!

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με το φορέα διαχείρισης, το πρόγραμμα κατανομής ποσοτήτων (χειμώνα-καλοκαίρι) καθώς και η δυνατότητα ένταξης του εσωτερικού δικτύου (δεξαμενές Σίσι, Μίλατος, Ελούντα-Κριτσά) προκειμένου να υπάρξει συνολική βελτίωση της ποιότητας νερού στην ενδοχώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σήμανση του κόμβου Κριτσάς, το ζήτημα των περιβαλλοντικών όρων (Καλό Χωριό-Φρουζή) και η διαμόρφωση του κόμβου στο Σεληνάρι, αποτέλεσαν επίσης θέματα συζήτησης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο.

Σχόλια