default-image

Σοκαριστικές εικόνες με νεκρά αμνοερίφια στον Ψηλορείτη

Κρήτη
Σοκαριστικές εικόνες με νεκρά αμνοερίφια στον Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες-σοκ στον Ψηλορείτη με χιλιάδες νεκρά νεογέννητα αμνοερίφια κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της "ΚΡΗΤΗ ΤV", με τους κτηνοτρόφους να αντικρίζουν τις τραγικές εικόνες οι οποίες αποτελούν ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα στην τσέπη τους.

Πρόκειται για αρνάκια που ψοφάνε μόλις πίνουν γάλα, με τους κτηνοτρόφους να εκλιπαρούν τους αρμόδιους να βρουν άμεσα την πηγή του κακού, προτού να μπει φρένο στην ολοκληρωτική καταστροφή της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Το ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρείται στα μεγάλα υψόμετρα από τη βόρεια πλευρά του Ψηλορείτη μέχρι και την περιοχή του Κρουσώνα.

Στη βόρεια πλευρά του Ψηλορείτη βρέθηκαν σήμερα κτηνίατροι προκειμένου να περισυλλέξουν δείγματα τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων θα ρίξουν φως στους παράγοντες που συνετέλεσαν για τις απίστευτες αυτές εικόνες. Τα δείγματα θα σταλούν για ανάλυση ώστε σε 15 μέρες οι ειδικοί να είναι σε θέση να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα καθώς το πρόβλημα είναι πολύπλευρο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου ψόφησαν όλα τα αρνάκια.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή, διεκδικώντας παράλληλα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wfvqyu29/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News