default-image

Παρέμβαση Μ. Συντυχάκη για τα "αντιλαϊκά μέτρα"

Παρέμβαση Μ. Συντυχάκη για τα "αντιλαϊκά μέτρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων στη "δευτέρα παρουσία" και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από το βομβαρδισμό μέτρων, νομοσχεδίων, πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου, κατεπειγόντων νομοσχεδίων για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα προαπαιτούμενα κ.λπ. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 4 Νοέμβρη 2015.

«Η κυβέρνηση προελαύνει ακάθεκτη για την υλοποίηση των μέτρων που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο για λογαριασμό του πολυεθνικού κεφαλαίου και την ίδια ώρα προσπαθεί με επικοινωνιακές αθλιότητες, όπως τις 30 οικογένειες προσφύγων που έφυγαν για το Λουξεμβούργο, να συγκαλύψει την πολιτική της που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εξαιτίας των οποίων ξεριζώνονται χιλιάδες πρόσφυγες από τις πατρίδες τους», τόνισε ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τον οδικό χάρτη για ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, μέσα από τέσσερις άξονες, τη φθηνή εργατική δύναμη με μισθούς και συντάξεις πείνας, την ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών, τη φορολεηλασία για τους εργαζόμενους και τα επενδυτικά κίνητρα για το μεγάλο κεφάλαιο και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών για να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μέσα από επενδύσεις και ρευστότητα.

«Από την πολιτική της κυβέρνησης ζημιωμένος είναι ο λαός και η εργατική τάξη, που δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή τη λογική, αλλά να αντιδράσουν οργανωμένα, να εμποδίσουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και πρώτη ευκαιρία είναι η πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη», υπογράμμισε.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Ο κ. Συντυχάκης μίλησε και στο κανάλι "Kontra" το βράδυ της Τρίτης, στηλιτεύοντας την τακτική της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τη σκληρή πραγματικότητα με τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Εξάλλου, υπογράμμισε πως, για το δράμα των προσφύγων που καθημερινά πνίγονται στο Αιγαίο, ευθύνονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που προωθούν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή για το μοίρασμα των αγορών, με πολέμους και ξεριζωμό για τους λαούς, σχέδια που στηρίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News