default-image

Τρίτη ημέρα απεργίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Κρήτη
Τρίτη ημέρα απεργίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκε σήμερα η απεργία των υπαλλήλων στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο και το πρωί η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο χώρο δυναμίτισε την κατάσταση. Στο χώρο επικράτησε ένταση με εργαζόμενους να ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμενων που εκλήθησαν, σύμφωνα με τους ίδιους, από τη νέα διεύθυνση του εργοστασίου προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους. Στο χώρο επικράτησε ένταση, με εργαζόμενους να ζητούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμενων.

Στο σημείο έσπευσαν και μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τον αγώνα των 40 εργαζομένων στην Εταιρεία Ανακύκλωσης Νομού Ηρακλείου και επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακούν αστυνομικές δυνάμεις και ότι σε αντίθετη περίπτωση ο ίδιος και η κυβέρνηση θα αναλάβουν και την πολιτική ευθύνη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ανακοίνωση για την απεργία των εργαζομένους στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία Waste Solutions, που ανέλαβε πρόσφατα το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο νομό Ηρακλείου, προσπάθησε για ακόμη μία φορά να κάμψει τον αγώνα των 40 εργαζομένων τους οποίους θέλει να πετάξει στο δρόμο, χρησιμοποιώντας την παρουσία αστυνομικής δύναμης και αστυνομικών βαν.

Ακόμα ένας σχεδιασμός της εργοδοσίας έπεσε στο κενό!!! Μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε κοσμοσυρροή έξω από το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης από εργαζόμενους που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων ανακυκλωτών.

Δυναμική ήταν και η παρουσία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, που, αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα δίκαια αιτήματά τους, στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στην ανακύκλωση έξω από το εργοστάσιο.

Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των σωματείων και φορέων που από χθες κατακλύζουν τα ΜΜΕ με ψηφίσματα συμπαράστασης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επιφυλακή, να δώσουν και έμπρακτα τη συμπαράστασή τους με τη φυσική τους παρουσία έξω από τις πύλες του εργοστασίου.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά ότι την ευθύνη για τη μη λειτουργία του εργοστασίου την έχει η εταιρεία που δεν προσέλαβε το έμπειρο και δοκιμασμένο προσωπικό που λειτουργούσε το εργοστάσιο εδώ και χρόνια».

Στη Βουλή το θέμα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση στη Βουλή με θέμα την άμεση επαναπρόσληψη των 42 εργαζομένων του εργοστασίου της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο από την εταιρεία Waste Solutions κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, μαζί με άλλου δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News