Ειδήσεις

Κάλεσμα του ΕΚΗ για συμμετοχή στην απεργία

«Όχι στη συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας», λέει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να συμμετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης 12ης Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Ε.Κ.Η.

«Η γενική απεργία δεν πρέπει να είναι ακόμα μια απεργία. Πρέπει να είναι μια διαφορετική απεργία, που θα εκπέμψει δυνατό πολιτικό στίγμα και θα σηματοδοτήσει τη θέληση όλων μας, των εργαζομένων, των ανέργων, των απολυμένων, των νέων, να απαλλαγούμε από τις πολιτικές λιτότητας και τα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο», τονίζει στο κάλεσμά της η διοίκηση του ΕΚΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-κάλεσμα του Κέντρου, «στην απεργία της 12ης Νοέμβρη λέμε όχι:

• Στο πόρισμα των "Σοφών" που μετατρέπει το χαρακτήρα του ασφαλιστικού από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

• Στη διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας μέσα από τη διατήρηση της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων.

• Στη φοροεπιδρομή και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ

• Στο ξεπούλημα δημόσιων και κοινωφελών οργανισμών».

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που ψήφισαν τα μνημόνια», τονίζουν οι Ηρακλειώτες συνδικαλιστές που απαιτούν, όπως αναφέρουν, από την κυβέρνηση:

• «Να μην τολμήσει να ψηφίσει το νόμο για το ασφαλιστικό που θα αλλάζει το αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού.

• Καμία μείωση των συντάξεων. Οι μειώσεις συντάξεων και παροχών δεν μπορούν αποφασιστικά να δώσουν λύση στις μακροχρόνιες ληστρικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και λήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και ενίσχυσαν την εισφοροδιαφυγή.

• Να φέρει εδώ και τώρα νόμο για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση όλων των μνημονικών νόμων που διέλυσαν όλες τις εργασιακές σχέσεις.

• Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού στα 751€.

• Απαιτούμε πλήρη προστασία των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια- κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας».

Τέλος η διοίκηση του ΕΚΗ καλεί «τα Σωματεία μέλη μας να συγκαλέσουν τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις για να συζητήσουν και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της απεργίας στις 12 του Νοέμβρη 2015».

Σχόλια