default-image

Κοινωνικά Παντοπωλεία και στις τοπικές κοινότητες Ηρακλείου

Κρήτη
Κοινωνικά Παντοπωλεία και στις τοπικές κοινότητες Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επίκεντρο κοινωνικά θέματα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Ηρακλείου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στους οικισμούς του Ηρακλείου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη αλλά και ο διευθυντής των Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Οικονομάκης ενημέρωσαν τους προέδρους για το σχεδιασμό του Δήμου να επεκταθούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και στις Τοπικές Κοινότητες, καθώς και για το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όσοι επιλέχτηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό (οι αιτήσεις έγιναν το καλοκαίρι) θα μπορούν να λαμβάνουν πακέτα τροφίμων, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων, και μαγειρεμένα σχολικά γεύματα, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Θα παρέχονται, επίσης, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός και βρεφικά ή παιδικά είδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News