default-image

Ιωάν. Μουχτάρη: "Δύσκολη η περιγεννητική περίοδος"

Ηράκλειο
Ιωάν. Μουχτάρη: "Δύσκολη η περιγεννητική περίοδος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εγκυμοσύνη και στους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό, κατά τη περιγεννητική περίοδο, η γυναίκα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια πληθώρα πρωτόγνωρων και απαιτητικών συνθηκών που συχνά αδυνατεί να αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα να έρχεται αντιμέτωπη με ψυχικές διαταραχές απ' όλο το φάσμα των διαταραχών κυρίως δε των διαταραχών της διάθεσης, πχ της κατάθλιψης.

Αρωγός και συμπαραστάτης της γυναίκας αυτή την πολύπλοκη υπόθεση, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό την έρευνα και την παρέμβαση για την προαγωγή της υγείας της γυναίκας και της οικογένειας στην Ελλάδα.

Η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»  οργανώνει δράσεις και αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες με άμεση αναφορά στη γυναίκα και την οικογένεια και βασικό άξονα την αντίληψη ότι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν συνιστά πολυτέλεια αλλά ανάγκη και δικαίωμα κάθε πολίτη.

Στο Ηράκλειο, η «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), αύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και ώρες 12.00 - 15.00, με θέμα « Η Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη.

Με αφορμή την εκδήλωση, μίλησε στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, η ψυχολόγος Ιωάννα Μουχτάρη η οποία εξήγησε αφενός τη δράση της ΑμΚΕ και αφετέρου τα συμπτώματα- συμπεριφορές που θα πρέπει να «θορυβήσουν» τη ίδια τη γυναίκα και τον περίγυρό της και πρέπει άμεσα να την οδηγήσουν στη ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News