default-image

ΚΚΕ: "Να προσληφθούν ξανά οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης"

Κρήτη
ΚΚΕ: "Να προσληφθούν ξανά οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση επαναπρόσληψη των 42 εργαζομένων του εργοστασίου της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανόλης, Χρήστος Κατσώτης, Σταύρος Τάσσος, με σχετική ερώτηση τους που κατέθεσαν  προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

«Στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης και αναλαμβάνει η εταιρία Waste Solutions με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το σωματείο και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, η Waste Solutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους και με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Κι όμως η συγκεκριμένη εταιρεία αντί αυτής της δέσμευσης προχώρησε προκλητικά στην απόλυση τους και προσλαμβάνει νέο προσωπικό με το κατώτερο μεροκάματο.

Πρόσφατα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με το Δήμο Ηρακλείου και με εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (που έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και τις εργολαβίες) στα πλαίσια αλλαγής εταιρίας διαχείρισης του εργοστασίου Ανακύκλωσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στη νέα εταιρία με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Η ΕΕΑΑ ΑΕ, που κύριοι μέτοχοι του κεφαλαίου της είναι το Κράτος και η ΚΕΔΕ παρ' ότι ο εκπρόσωπος τυπικά ασπάστηκε ως δίκαια τα αιτήματα των εργατών δεν παρενέβη για τη συμμόρφωση του νέου εργολάβου της.

Μετά από συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο αποφάσισαν ομόφωνα να απαιτήσουν από την εταιρία Waste Solutions άμεσα να προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και έπραξαν και όλοι οι προηγούμενοι εργοδότες. Στις κινητοποιήσεις τους εκφράστηκε η συμπαράσταση των ιδίων των νεοπροσληφθέντων εργατών που η εταιρεία επιχείρησε να τους χρησιμοποιήσει ως πολιορκητικό κριό και να τους φέρει σε αντιπαράθεση με τους εργάτες που απολύονται με στόχο να σπάσει την κινητοποίηση και να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News