default-image

"Να ενεργοποιηθεί άμεσα το πλοίο ασφαλείας"

Ελλάδα
"Να ενεργοποιηθεί άμεσα το πλοίο ασφαλείας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά ανθρώπων αλλά και ευπαθών προϊόντων, ζητούν με κοινή ανακοίνωση τους ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης  Ναυτιλίας και Αιγαίου Νότης Μηταράκης, αναφορικά με την συνέχιση απεργίας της ΠΝΟ.

Το κείμενο της παρέμβασης των δύο τομεαρχών έχει ως εξής:

«Τέταρτη ημέρα απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν επιτρέπει τη διενέργεια δρομολογίων από και προς τη νησιωτική περιφέρεια.

 Οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους και η μεταφορά προσφύγων έχει διακοπεί, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας σήμερα παραμένει άπραγος, όταν το πρώτο 48ωρο «χειροκροτούσε» την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που προκαλεί.

Τον καλούμε πριν διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος της ανευθυνότητάς του, να καταλάβει ότι δε μπορεί να είναι παρατηρητής στα γεγονότα που εξελίσσονται, και να ενεργοποιήσει άμεσα την διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4256/2014 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για «πλοίο ασφαλείας» και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες, αλλά και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News