default-image

Λαϊκή Συσπείρωση: "Συνθήκες δουλείας στην Καθαριότητα"

Κρήτη
Λαϊκή Συσπείρωση: "Συνθήκες δουλείας στην Καθαριότητα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηρακλείου, διά του επικεφαλής της Μιχάλη Κασαπάκη, κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή για τις «συνθήκες δουλείας» στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ. Ηρακλείου Μιχάλης Κασαπάκης στη συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηράκλειου στα πλαίσια των σημερινών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει πανελλαδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αφού ενημέρωσε για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προστίθενται στα παλαιότερα, κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά ώστε να δώσουν ηχηρή ταξική απάντηση στην απεργία 12 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ. Κατήγγειλε την πολιτική και της δημοτικής Αρχής του Δήμου μας που αποδέχεται την υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες με τους εργαζόμενους στα 5μηνα, οι οποίοι με 490€ μισθό και κανένα σχεδόν δικαίωμα ούτε μέτρα προστασίας, παλεύουν για την επιβίωση με αποτελέσματα όπως το χθεσινό σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχαμε στην υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο μας.

Κατήγγειλε ότι η λογική που υιοθετεί η δημοτική Αρχή οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Και τα αποτελέσματά της είναι αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που παλεύουν για τη δουλειά και τα δικαιώματα τους ενώ ο εργολάβος από τη μεριά του επιβάλει μισθούς πείνας μέσα σε άθλιες συνθήκες δουλειάς. Κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτών των εργαζομένων.

Τέλος, και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα ξημερώματα βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της Ανακύκλωσης και με τη φυσική τους παρουσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News