Ειδήσεις

Οικονομία-κοινωνία μεταξύ "καλού" και "κακού σεναρίου"

Για ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές του Νίκου Φίλη, που ως υπουργός Παιδείας δε δικαιούται να εκφέρει , έκανε λόγο στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο αναλυτής -συγγραφέας και δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, περνώντας αμέσως στις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την συσσώρευση κοινωνικής οργής , σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, όπου πλέον η πολιτικά κυρίαρχη κυβέρνηση Τσίπρα, καλείται να εφαρμόσει για πρώτη φορά τα μέτρα του τρίτου μνημονίου , που προ των εκλογών ψήφισε μεν αλλά δεν είχε εφαρμόσει δε.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να περάσει το δύσκολο κάβο των μέτρων ώστε από την άνοιξη να αρχίσει να αναστρέφει την εικόνα, η πραγματικότητα όμως στην ελληνική κοινωνία είναι επώδυνα διαφορετική.

Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε με παραδείγματα για συμπεριφορές αποικίας των δανειστών προς την Ελλάδα, όσο κι αν επιχειρείται η ωραιοποίηση των συμπεριφορών.

Σημείωσε δε με έμφαση και ευχόμενος να διαψευστεί, ότι «η χώρα βαδίζει σε ένα στενό και γεμάτο δηλητηριώδη αγκάθια μονοπάτι με ένα κουτσό άλογο αλλά το μόνο υπαρκτό για την ώρα».

To τμήμα της κοινωνίας που εξαθλιώνεται και όλο μεγαλώνει σε αριθμούς , ή θα οδηγηθεί σε εσωτερική παραίτηση ή θα οδηγηθεί με απρόβλεπτο λόγο σε τυφλή κοινωνική έκρηξη , αν γρήγορα δεν υπάρξει αναστροφή μία πορείας φαύλου -κύκλου καταβύθισης της χώρας.

Σχόλια