Ειδήσεις

Οι γονείς στο πλευρό των μαθητών για τις κινητοποιήσεις

Η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου παίρνει θέση στις μαθητικές κινητοποιήσεις του Δήμου Ηρακλειου υπερασπιζόμενη όλους τους μαθητές για τον αγώνα που δίνουν ενώ απαιτεί να καταργήσει η κυβέρνηση την ΠΝΠ που ποινικοποιεί οποιοδήποτε αγώνα μέσα στα σχολεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου: «Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας στο Ηράκλειο, που ανέδειξαν για άλλη μια φορά  τη δύναμη του λόγου και του οργανωμένου αγώνα όταν έχει στόχους και  προοπτική. Ενάντια  σε όσους προσδοκούν - κρυφά ή φανερά -  να μας πείσουν ότι τα παιδιά μας είναι "μικρά" και "άβουλα" για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ή ότι χάνουν ώρες από τα μαθήματα.

Ποια μαθήματα και ποιες ώρες χάνονται άλλωστε, όταν  με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε (και συνεχίζεται)  με  χιλιάδες κενά,  συγχωνεύσεις- εσωτερικές συμπτύξεις τμημάτων,   χαμένες διδακτικές ώρες, κλειστά σχολεία. Τη στιγμή που τα περισσότερα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν, τη στιγμή που τα παιδιά μας στεγάζονται σε άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια. Τη στιγμή που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που εμείς οι γονείς καλούμαστε να βάζουμε όλα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε  ανάγκες των σχολείων. Τη στιγμή που κάθε χρόνο υποβαθμίζεται συνεχώς το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

Εμείς σαν γονείς είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας και για το δρόμο που επέλεξαν, θεωρούμε πως ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα τους, σεβόμενοι τις συλλογικές τους αποφάσεις, αν θέλουμε να ωριμάσουν τα παιδιά μας, να μάθουν να διεκδικούν και να συν-διαμορφώνουν την κοινωνία στην οποία θέλουν να ζήσουν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού που επιχειρήθηκε  είτε από την επίσημη πλευρά της κυβέρνησης μέσω εισαγγελέων είτε από κάποιους μεμονωμένους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων που απειλούν τα παιδιά μας γιατί τολμούν να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, να εκφράσουν την άποψή τους.

Απαιτούμε από  την κυβέρνηση  να καταργήσει  άμεσα την ΠΝΠ που ποινικοποιεί κάθε αγώνα μέσα στο σχολείο. Δεν αρκούν τα λόγια και οι υποσχέσεις, ούτε οι ανακοινώσεις καταδίκης τέτοιων φαινομένων από το στόμα του υπουργού.»

Σχόλια