default-image

Εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Εργατικό ατύχημα στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, όταν κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, εργαζόμενος πενταμηνίτης  έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με την υγεία του ωστόσο να μην διατρέχει κίνδυνο.

Όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χάρης Μαμουλάκης και απαντώντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ο εργαζόμενος είχε περάσει από το στάδιο της εκπαίδευσης πριν αναλάβει εργασία.

Στην ανακοίνωση της λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρεται: ''Άλλος ένας 5μηνίτης εργαζόμενος βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου. Αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε 5μηνίτες σε όλη την Ελλάδα.

Είναι άλλη μια απόδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας κεντρικής και τοπικής διοίκησης που χρησιμοποιούν ανθρώπους ανειδίκευτους σε δουλειές βαριές και ανθυγιεινές. Ανθρώπους που η πολιτική τους, τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση και αναγκάζονται να κάνουν για πέντε μήνες, οποιαδήποτε δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους δήμους, είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.

Η Δημοτική Αρχή, έχει την πλήρη ευθύνη για το ατύχημα. Είναι μία από τις δημοτικές αρχές που υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης. Ανέχεται την συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και από υλικοτεχνική υποδομή και από προσωπικό, ώστε προοπτικά να χαριστούν στους εργολάβους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παλέψει με τους εργαζόμενους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μισθούς όχι κάτω από τα 751, για ίσα δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό όπως σταθερά παλεύει για την κατάκτηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους.

Συμπάσχουμε με την οικογένεια του εργαζόμενου και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News