Ειδήσεις

Διοργάνωση διημερίδας απο το Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, διοργανώνει στο δημοτικό κατάστημα του δήμου Τζερμιάδων διημερίδα από τις 6 έως τις 7 Νοεμβριου 2015.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που υπογράφει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο Δήμος "με συναίσθηση της αυξημένης ευθύνης που έχουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας εγκαινιάζει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του οροπεδίου Λασιθίου".

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών διοργανώνει διημερίδα με θέμα «ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και η σημασία της διαχείρισης της καθημερινότητας του πολίτη και του επισκέπτη.»

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 ώρα 17:00 στην αίθουσα Αντώνιος Βορεάδης του Δημοτικού καταστήματος του Δήμου στο Τζερμιάδων και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015.

Η διημερίδα που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα αξιοποίησης πολιτιστικών και παραδοσιακών στοιχείων της περιοχής, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη και ορθολογική αξιοποίησή τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη και του επισκέπτη .

Στην διημερίδα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης «Παρουσίαση πρότυπης μεθόδου διαχείρισης απορριμμάτων».

Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Κωνσταντίνος Χ. Σιγανός.

Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γεώργιος Ι. Στρατάκης.

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα επικοινωνίας και σχεδιασμού κ. Γεώργιος Εμμ. Σμυρνάκης.

Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Εμμανουήλ Σ. Κουτουλάκης «Στρατηγικός σχεδιασμός για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου 2014-2020».

Πρόεδρος ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) Σταύρος Μηλιώνης «Εθελοντισμός-Περιβάλλον-Πολιτισμός».

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραµµατέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» ?ρ. ?ιεθνών Σχέσεων - Μιχάλης Χριστάκης.

Γεώργιος Ι. Τζενάκης Μηχανολόγος Μηχανικός-Διευθύνων Σύμβουλος της AEROHYDRAULIC S.A. «Παρουσίαση του Ενεργειακού Παραδοσιακού Ανεμόμυλου για το Οροπέδιο Λασιθίου».  

Θα ακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου, προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν ενεργά στην διημερίδα.

Σχόλια