Ειδήσεις

Στην Ελλάδα ο Σουλτς για το προσφυγικό

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συμμετείχε στη τελετή που προηγήθηκε της μετεγκατάστασης των πρώτων 30 προσφύγων, από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Σούλτς, θα έχει συνάντηση με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Ασελμπορν και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς.

Στις 10:40 με το τέλος της συνάντησης, ο πρωθυπουργός και ο κ. Σουλτς θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Στις 11:30 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Σουλτς στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθούν τη Λέσβο.

Σχόλια