default-image

Ξανά εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ξανά εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκινοβατεί η δημόσια υγεία στην Κρήτη με τους καρκινοπαθείς να είναι υπό διωγμό. Και πάλι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ, ένας εκ των δύο, εδώ και 20 μέρες, με τους καρκινοπαθείς της Κρήτης και των γύρω νησιών να μην μπορούν να κάνουν τις ακτινοθεραπείες τους και να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Απίστευτο το ξέσπασμα καρκινοπαθούς από τη Σητεία, που καταγγέλλει στην "ΚΡΗΤΗ ΤV" ότι, ενώ θα έπρεπε να έχει κάνει 17 ακτινοθεραπείες, έχει κάνει μόλις τις τρεις!

O κ. Γιώργος Φυγετάκης διανύει χιλιόμετρα για να φτάσει έως το ΠΑΓΝΗ και να κάνει τις ακτινοθεραπείες του. Απελπισμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος για το τι μπορεί να του συμβεί, λέει πως προβληματίζεται για την υγεία του καθώς θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει τις θεραπείες.

Όμως ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ έχει τεθεί και πάλι εκτός λειτουργίας, με τη δημόσια υγεία στην Κρήτη να καρκινοβατεί και τους καρκινοπαθείς να είναι υπό διωγμό.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί από το νοσοκομείο από τις 31 Ιουλίου, οπότε και παρήλθε ο χρόνος ζωής του. Ωστόσο με διάφορα τεχνάσματα παρέμεινε, με παράταση κάποιων μηνών με μηχανική υποστήριξη, εξακολουθώντας όμως να ταλαιπωρεί τους καρκινοπαθείς, που περιμένουν στην ουρά για μια θέση στην ακτινοθεραπεία.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι το μόνο στην Κρήτη που διαθέτει 2 μηχανήματα ακτινοθεραπείας, εκ των οποίων το ένα εδώ και 20 ημέρες δε λειτουργεί. Πρόκειται για δύο μηχανήματα που δεν εξυπηρετούν μονάχα την Κρήτη, αλλά και κατοίκους από άλλα νησιά. Πρόκειται για μηχανήματα που θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και μια δεκαετία, όπως ισχυρίζονται οι καρκινοπαθείς και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ περιμένει ανταλλακτικό από το νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και δωρεές από ανεξάρτητους φορείς, για να μην τιναχθεί στον αέρα η ακτινοθεραπεία στην Κρήτη και το νησί να μένει τελικά χωρίς... οξυγόνο για τους καρκινοπαθείς.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_e609tqza/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News