Ειδήσεις

Ανανεώνει τις συμβάσεις 65 επικουρικών ιατρών το υπ. Υγείας

Μικρή ανάσα ζωής στα νοσοκομεία της χώρας δίνει η 9μηνη παράταση των συμβάσεων επικουρικών γιατρών, όπως δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στο χώρο της υγείας, οι οποίοι προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας σε σχέση με τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών εργαζομένων στα τέλη του έτους, το υπουργείο Υγείας έρχεται τώρα να αναδιπλώσει τη στάση του, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σε συνθήκες νοσηλείας, εργασίας και μπροστά στο κίνδυνο να κλείσουν κρεβάτια στη ΜΕΘ.

Έξω από το υπουργείο Υγείας, συνδικαλιστές προχώρησαν σε διαμαρτυρία και λίγο αργότερα συναντήθηκαν με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, όπως δήλωσαν, δεσμεύτηκε για την ανανέωση των συμβάσεων σε 720 επικουρικούς μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016. Εξέλιξη που δίνει ανάσα στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς πρόκειται για 65 επικουρικούς εργαζομένους, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο, την ώρα που αυξάνονται οι κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες ανέρχονται σε 28.000 σε επίπεδο χώρας.

Λύση διεκδικούν οι εργαζόμενοι και στο ζήτημα των προκηρύξεων και προσλήψεων υγειονομικών υπαλλήλων όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια