Ειδήσεις

Στη Βουλή το θέμα των δεδουλευμένων εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας

Το θέμα της πληρωμής όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό 8 βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσα στους οποίους και ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης.

«Απλήρωτα παραμένουν τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας σε πολλές περιπτώσεις από τον Ιανουάριο του 2015» αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους, συμπληρώνοντας ότι «εκκρεμεί επίσης η πληρωμή εφημεριών των ετών 2012 και 2013, που δεν καλύπτονταν από τις εγκεκριμένες ανεπαρκείς πιστώσεις».

«Αποτελεί πρόκληση», αναφέρουν, «να οφείλονται δεδουλευμένα σε εκατοντάδες εργαζομένους με πρόσχημα τις ελλείψεις σε προσωπικό των υπηρεσιών των Υ.Π.Ε., την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή μεγάλων επιχειρήσεων από εισφορές στους Δήμους καθώς ακόμα και από πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

• Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των χρωστούμενων εφημεριών των ετών 2012 και 2013.

• Να πληρώνονται όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περικοπές.

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Γιώργος Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος».

Σχόλια