Ειδήσεις

Ξανά στο σκαμνί η ταμίας του πρώην Δήμου Νεάπολης

Στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης φτάνει αύριο Τετάρτη (4/11) η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού μεγαλύτερου του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης, στο Λασίθι.

Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσει η επί χρόνια ειδική ταμίας του καποδιστριακού Δήμου, η οποία τον Οκτώβριο του 2014 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Θυμίζουμε ότι το Δικαστήριο είχε κρίνει πέρυσι ότι η έφεση της κατηγορούμενης δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στη φυλακή - τουλάχιστον - μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται, πάντως, ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στη 48χρονη σήμερα γυναίκα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που "γλίτωσε" τα ισόβια…

Εκτός της 48χρονης, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν κατηγορούμενα πέντε ακόμη άτομα. Πρόκειται για τον τότε δήμαρχο Νεάπολης και μετέπειτα αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Νίκο Καστρινάκη, καθώς και τέσσερα ακόμη στελέχη υπηρεσιών του καποδιστριακού Δήμου. Και οι πέντε τους, ωστόσο, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια