default-image

Περίμενε το βάθρο ο Πετρούνιας

Σπορ
Περίμενε το βάθρο ο Πετρούνιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας χρονιάς, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης μίλησε ο Λευτέρης Πετρούνιας που επέστρεψε στην Αθήνα.

Λίγο πριν συναντήσει τον Υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, μίλησε για την σκληρή δουλειά που έχει κάνει και τον ρόλο του φαβορί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις φετινές του διακρίσεις: «Δεν έχουμε κάτι άλλο για φέτος. Πάμε δυνατά για την επόμενη χρονιά. Είναι τεράστια πρόκληση το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ένα χρυσό στο παγκόσμιο προολυμπιακής χρονιάς σε καθιστά φαβορί για μετάλλιο και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ακόμα πιο ψηλά».

Για την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης: «Το ήθελα πάρα πολύ για πολλούς λόγους. Ήμουν σε καλή κατάσταση. Είχα κάποια προσωπικά προβλήματα, λόγω την απουσίας του πατέρα μου και έναν τραυματισμό στο χέρι που προέκυψε τελευταία στιγμή. Όλη η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει απ' την αρχή του καλοκαιριού μας έσωσε παρά τις δυσκολίες. Για μένα το 90% του αγώνα γινόταν για τον πατέρα μου».

Για την προσφώνησή του σε κάθε προσγείωση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος: «Σημαίνει ότι ξέρω πως αυτό το πρόγραμμα πιθανόν θα είναι στα μετάλλια. Στο Παγκόσμιο ήμουν σίγουρος για το μετάλλιο, αλλά όχι για την πρωτιά, γιατί δεν είχαν αγωνιστεί όλοι ακόμα. Τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για την προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων: «Θα ξεκουραστούμε μερικές εβδομάδες και μετά βλέπουμε. Θα ξεκινήσουμε με τον Δημήτρη Ράπτη μια αρκετά δυνατή προετοιμασία, γιατί έρχεται μια μεγάλη χρονιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News