default-image

Σε 885 εκλογικά κέντρα οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Ελλάδα
Σε 885 εκλογικά κέντρα οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ. αποφασίστηκε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε συνολικά 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 κάλπες σε χώρες της Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε θέμα ότι κάποιος από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού τηλεφώνησε στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη για να του ζητήσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η πλευρά Μητσοτάκη θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα για την αξιοποίηση των κεντρικών γραφείων του κόμματος από την πλευρά Μεϊμαράκη για την προεκλογική εκστρατεία.

Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη υπενθυμίζοντας ότι πρώτος έβαλε θέμα για την αξιοποίηση των κεντρικών γραφείων. Η πλευρά Μεϊμαράκη κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει.

Ο εκπρόσωπος του Άδωνι Γεωργιάδη στη σημερινή ΚΕΦΕ κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γ.γ. Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Σιάνης χθες αποπειράθηκε να έρθει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη. Άγνοια δηλώνει και η πλευρά Μεϊμαράκη σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια, αναφέρει το portal της "Καθημερινής".

Επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της Ν.Δ. ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη απαντώντας στην επιστολή του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρουν τα εξής: «Το καταστατικό της Ν.Δ., το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δε θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό, παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δε θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News