Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, από τις 16:30 μέχρι 19:30, το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στο χώρο του σχολείου, που βρίσκεται στην οδό Γερουλάνου 32 στον Άγιο Ιωάννη.

Τις συγκεκριμένες ώρες θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν κάτι πραγματικά «δικό τους».

Σύμφωνα με ενημέρωση, η προσφορά σε αίμα δύναται να καταχωριστεί στο ατομικό δελτίο του εθελοντή ή σε οποιαδήποτε τράπεζα αίματος ο ίδιος επιθυμεί.  

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Εσπερινό Γενικό Λύκειο, εδώ και πέντε χρόνια, διατηρεί τη δική του τράπεζα αίματος με έδρα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με έντονη κοινωνική προσφορά.

«Το σχολείο μας, ως Εσπερινό Γενικό Λύκειο, απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να φοιτήσουν σε Λύκειο και για οποιονδήποτε λόγο δεν έλαβαν μέχρι σήμερα απολυτήριο Γενικού Λυκείου και είναι ενήλικες ή ανήλικοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι», δηλώνουν οι εκπρόσωποι των μαθητών του Λυκείου και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, που καλούν στο σχολείο «όλους μαζί να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν ξέχασε τις πρωτογενείς αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης».

Σχόλια