default-image

Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής δεμένα τα πλοία

Ελλάδα
Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής δεμένα τα πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα παραμείνουν δεμένα για δύο ακόμη 24ωρα τα πλοία της γραμμής, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, στη συνεδρίασή της, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη, γεγονός που σημαίνει πως τα πλοία όλων των κατηγοριών θα παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και τα τρία πλοία που προορίζονταν για τη μεταφορά προσφύγων.

Την Πέμπτη (5/11) η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.  

Να σημειώσουμε πως στις 12 Νοεμβρίου τα πλοία θα δέσουν και πάλι κάβους, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβληματίζει το θέμα των προσφύγων

"Αγκάθι" αποτελεί η μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, στη 48ωρη απεργία που πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας η ΠΝΟ, καθώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στα νησιά και ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Ο Γ. Μουζάλας παρευρέθη χθες σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας ανάμεσα στα προεδρεία της ΠΝΟ, όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στην απεργία και τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και τους ζήτησε να σκεφτούν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της απεργίας να επιτρέψουν κατ' εξαίρεση τον απόπλου των τριών πλοίων που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες ή εναλλακτικά να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα πλοία αυτά ως χώροι φιλοξενίας στα νησιωτικά λιμάνια.

Ο Θ. Δρίτσας από την πλευρά του διευκρίνισε ότι συνομολογεί τα αιτήματα του Γ. Μουζάλα, καθώς δεν ενέχουν «ούτε καθ' υπόνοια απόπειρα εκβιασμού ή ενθάρρυνσης συμπεριφορών κοινωνικού αυτοματισμού».

Το προεδρείο της ΠΝΟ άκουσε τα δύο αιτήματα του Γ. Μουζάλα, χωρίς ωστόσο να τα αποδεχθεί, καθώς - όπως υποστηρίζουν οι ναυτεργάτες - η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και πολύ καιρό για την απεργία τους και είχε ενημερωθεί αναλυτικά για τα αιτήματά τους.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας με ανακοίνωσή της μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να κάνουν ό,τι μπορούν για τη μεταφορά των προσφύγων μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News