Ειδήσεις

Όλοι στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασαν σήμερα τη στήριξή τους για τη συνέχιση λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο, με την ευκαιρία της κινητοποίησης γονέων και μαθητών του σχολείου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε σχετικά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) που επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ότι η Περιφέρεια Κρήτης, αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα ενισχύσει οικονομικά τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Σχολείου στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

Στην ανοιχτή συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Αρναουτάκης, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης-Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη, συζήτησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Ευρωπαϊκό Σχολείο, και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων του Ευρωπαϊκού Σχολείου. Ένας μοναδικός ευρωπαϊκός Οργανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα με έδρα στην Κρήτη, που πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Πρέπει όμως και η εκάστοτε κυβέρνηση να συμπαραστέκεται στα προβλήματα και να δίνει λύσεις σε οτιδήποτε προκύπτει. Εμείς ζητούμε από την κυβέρνηση να δει με ενδιαφέρον το Ευρωπαϊκό Σχολείο, γιατί πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του στην Κρήτη, στο Ηράκλειο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο θα διεκδικήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

«Εμείς θα διεκδικήσουμε να γίνει μετεγκατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Κνωσού. Μάλιστα έχουμε δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσουμε το κόστος της μετεγκατάστασης για να μη βρίσκουν δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χώροι, άρα πρέπει να κλείσει το σχολείο. Περιφέρεια και Δήμος Ηρακλείου θα επιδιώξουμε τη συνέχιση του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο» επισήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου

Τη διαβεβαίωση ότι η δημοτική Αρχή στηρίζει το Ευρωπαϊκό Σχολείο με όλες της τις δυνάμεις έδωσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λότζια, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιούν σήμερα.

Συνομιλώντας με μαθητές ο κ. Λαμπρινός ανέφερε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν και τώρα και στο μέλλον και τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το επόμενο διάστημα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης του σχολείου.

Σχόλια