default-image

Φωτιές ανάβει η δήλωση Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ελλάδα
Φωτιές ανάβει η δήλωση Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές άναψε η  δήλωση του Νίκου Φίλη αναφορικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

«Έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπο Αποστολίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6.

Ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι  «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.

Παράλληλα, σφοδρή επίθεση εναντίων του υπουργού Παιδείας, εξαπολύει και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας,Θεόδωρος Καράογλου.

¨Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, την οποία φροντίζει να επαναλαμβάνει συστηματικά, αποτελεί εθνικό αίσχος.», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει «Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κα. Ρεπούση και τον περίφημο "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Φίλης εκφράζει μια εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία, δίνοντας άλλοθι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του Πόντου και να διαγράψουν από την συλλογική μνήμη τον τραγικό ξεριζωμό, την ατίμωση και την εξόντωση των χιλιάδων που δολοφονήθηκαν, προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού.»

«Η συμπόνοια δεν αρκεί για να παραμείνει άσβεστο το καντήλι της εθνικής μνήμης. Είναι προφανές ότι ο κ. Φίλης παριστάνει πως δεν ακούει τον αναστεναγμό που βγήκε από τα στήθη των θυμάτων της γενοκτονίας την ώρα της θυσίας τους.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο ανησυχητικό. Η άποψη που εκφράζει ο κ. Φίλης ή το γεγονός ότι παραμένει Υπουργός Παιδείας"» καταλήγει η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Φίλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χτες στο Star και το Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος σε παλαιότερη τοποθέτησή του περί της γενοκτονίας των Ποντίων επέμεινε στις απόψεις του: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα μια δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε.

«Δεν θα μπω σε διάλογο. Δεν θέλω να επιβάλω τις προσωπικές μου απόψεις. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση όσο αιματηρή και να είναι και άλλο η γενοκτονία», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News