default-image

Αποκατάσταση της γέφυρας στον Αλμυρό

Κρήτη
Αποκατάσταση της γέφυρας στον Αλμυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις εργασίες αποκατάστασης της ξύλινης γέφυρας, του παρατηρητηρίου και των περιφράξεων στον Αλμυρό ποταμό, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τριγώνη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της ξύλινης γέφυρας που βρίσκεται στην Αμμουδάρα (έναντι του Akti Zeus), η στερέωση και αποκατάσταση του ξύλινου παρατηρητηρίου που βρίσκεται δίπλα από αυτή, καθώς και η αποκατάσταση της περίφραξης του χώρου. Παράλληλα, απομακρύνθηκε ένα επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών παρατηρητήριο, τα ξύλα του οποίου είχαν σαπίσει και ήταν αδύνατο να επιδιορθωθεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο μοναδικός υδροβιότοπος του Αλμυρού, ήταν και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Όπως είναι γνωστό άλλωστε, εκτός από τις πολλές και διάφορες στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν, έχουμε ολοκληρώσει και την κτηματογράφηση όλης της έκτασής του και έχουμε παραδώσει τον σχετικό φάκελο στην Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας περιουσίας Κρήτης, πρώην Κτηματική Υπηρεσία Ηρακλείου, για τα περεταίρω, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην αναρχία που επικρατούσε εδώ και περισσότερο από 15 χρόνια κατά μήκος του Αλμυρού και να αναδειχτεί αυτός ο μοναδικός υδροβιότοπος.

Με τις παρεμβάσεις που υλοποιούμε τώρα, αποκαθιστούμε τις φθορές και καθιστούμε ξανά ασφαλές και επισκέψιμο το συγκεκριμένο σημείο. Ένα σημείο που συγκεντρώνει πολλούς επιστήμονες αλλά και επισκέπτες, που θέλουν να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και να θαυμάσουν από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης.

Θα ήθελα κλείνοντας να συγχαρώ για μια ακόμα φορά τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποιούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News