default-image

Λαϊκή Συσπείρωση: Έπεσαν οι μάσκες"

Κρήτη
Λαϊκή Συσπείρωση: Έπεσαν οι μάσκες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής, για την απροθυμία της να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

 "Στο Δημοτικό Συμβούλιο έπεσαν οι μάσκες!

Η Δημοτική Αρχή, έκανε ότι μπορούσε για ναμην στηρίξει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να συνεχίσουν να εργάζονται στο Εργοστάσιο της Ανακύκλωσης,  αβαντάροντας τον εργολάβο που θέλει να απαλλαγεί από 42 εργαζόμενους με δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται εκεί τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες και κανένας από τους μέχρι σήμερα εργολάβους, δεν τόλμησε να τους πετάξει στο δρόμο! Πρόκειται για τους εργαζόμενους που με τον ηρωικό πολυήμερο  απεργιακό αγώνα που έδωσαν το 2012, κατάφεραν να διατηρήσουν τις συμβάσεις τους χωρίς καμία μείωση, να παίρνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα, να έχουν μειωμένο ωράριο λόγω του ανθυγιεινού της δουλειάς κλπ. Από αυτά τα δικαιώματα θέλει να απαλλαγεί ο νέος εργολάβος (Waste Solutions) και σε αυτήν την προσπάθεια του βρήκε υποστηριχτή τη Δημοτική Αρχή!

Με επιχειρήματα «έτσι είναι οι εργολάβοι», «εμείς θα του πούμε τι θα κάνει στο …μαγαζί του;», «να βρουν κι άλλοι δουλειά - είναι τόσοι άνεργοι έξω που δεν φωνάζουν αλλά παρακαλάνε» «δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους επιχειρηματίες τι να κάνουν», «αν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν στηρίζονται στους νόμους(!) είναι για γέλια», φάνηκε πόσο εχθρική είναι η Δημοτική Αρχή για τους εργαζόμενους όχι μόνο της ανακύκλωσης αλλά και γενικά.

Με τα χίλια ζόρια και μετά από πιέσεις των εργαζομένων, αποφασίστηκε τελικά ομόφωνα να στηριχθεί το αίτημα των εργαζομένων ώστε να επαναπροσληφθούν. Μάλιστα ορίστηκε και μια συνάντηση αύριο το πρωί στις 9 για να συνταχθεί  το κείμενο με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που όπως φαίνεται δεν θα γίνει ούτε αυτή.

Στην ουσία ο Δήμαρχος «ένιψε τας χείρας του». Φάνηκε ότι δεν έχει καμία διάθεση όχι μόνο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά ούτε καν να ελέγξει τι γίνεται στο εργοστάσιο, αφού η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει καν τη σύμβαση με την οποία ο εργολάβος ανέλαβε το εργοστάσιο.

Αυτή η στάση της Δημοτικής Αρχής είναι εχθρική στους εργαζόμενους και φιλική μόνο με τις επιχειρήσεις, ακόμα και με αυτές που πατάνε τους εργαζόμενους στο λαιμό. Αναδεικνύει τον βαθιά αντιλαϊκό και αντεργατικό της προσανατολισμό. Να σημάνει συναγερμός στους εργαζόμενους και στους ανέργους! Αν οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων για μειώσεις μισθών, για κατάργηση δικαιωμάτων  δεν έβρισκαν υποστηριχτές σε τοπικό επίπεδο τους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεν θα μπορούσαν ούτε να περπατήσουν και ούτε να εξειδικευτούν σε τοπικό επίπεδο!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ηρακλείου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση με όλες της τις δυνάμεις. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοί της βρίσκονται και θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των εργαζομένων που ήδη απειλούνται με συλλήψεις.

Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να μιμηθεί το παράδειγμα αυτών των εργαζομένων, να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο".  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News