default-image

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Νταβούτογλου για την εκλογική νίκη

Ελλάδα
Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Νταβούτογλου για την εκλογική νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου με την ευκαιρία της νίκης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις εκλογές της Κυριακής που διεξήχθησαν στη γείτονα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στον Αχμέτ Νταβούτογλου την αποδοχή της πρόσκλησής του να επισκεφτεί την Τουρκία, που του είχε απευθύνει σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Η ημερομηνία θα καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού. Ήδη εξετάζονται πιθανές ημερομηνίες για το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική κυβερνητική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Νταβούτογλου για την εκλογική νίκη του κόμματός του, ενώ επισήμανε την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά στις συνθήκες περιφερειακής έντασης που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το προσφυγικό ζήτημα. 

Η ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας, όταν πραγματοποιηθεί, θα είναι πολύ μεγάλη. Θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων το Κυπριακό, η επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών για το Αιγαίο που έχουν παγώσει λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, το προσφυγικό, η κατάσταση στη Συρία, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News