default-image

Ως το τέλος του έτους το μνημείο ηρώων στο Βραχάσι

Κρήτη
Ως το τέλος του έτους το μνημείο ηρώων στο Βραχάσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μνημείο Ηρώων στο δημοτικό διαμέρισμα Βραχασίου, σε οικόπεδο που ήδη έχει δωρίσει στο Δήμο Αγίου Νικολάου η ιατρός κ. Κυριακή Πλευράκη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την αρχιτέκτονα κ. Βίκυ Γρίβα, που έχει αναλάβει την υλοποίηση των σχεδίων στο εν λόγω μνημείο, επιβεβαιώθηκε η βούληση του Δήμου για την ταχύτερη δυνατή παράδοση του συγκεκριμένου έργου, σε χρόνο που θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές του Σισίου να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στην παρουσίαση των σχεδίων της αρχιτέκτονος κ. Γρίβα, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, εύκολα υλοποιήσιμη, κυρίως λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. «Το μνημείο», είπε, «διακρίνεται από καθαρές γραμμές και μια ιδιαίτερη απλότητα που εκπλήσσει στη σχεδίασή του. Εφόσον ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες (αρχιτεκτονικός έλεγχος, πολεοδομία) και εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια», πρόσθεσε ο δήμαρχος, «το μνημείο θα είναι έτοιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που αποτελεί στόχο για το Δήμο, δεδομένου ότι τόσο οι κάτοικοι αλλά και η δωρήτρια επιθυμεί την ολοκλήρωσή του σε σύντομο χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News