default-image

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον κόμβο Καρτερού-Επισκοπής

Κρήτη
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον κόμβο Καρτερού-Επισκοπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με την επαρχιακή οδό Καρτερού-Επισκοπής, ενός έργου πνοής, που όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί πάνω από 40.000 κατοίκους των γύρω περιοχών και χωριών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης και εκπρόσωποι εκ μέρους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι από την Επιτροπή φορέων και κατοίκων για τη δημιουργία απευθείας σύνδεσης του ΒΟΑΚ με την επαρχιακή οδό Καρτερού-Επισκοπής.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής προέβησαν σε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, για το ιστορικό και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί, όπως είπαν, πάνω από 40.000 κατοίκους, οι οποίοι προέρχονται από τα γύρω χωριά και οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κόμβο στον Καρτερό, ώστε να πετύχουν την πρόσβασή τους από και προς στην εθνική οδό.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη σύνδεση του ΒΟΑΚ με την Ε.Ο. Καρτερού-Επισκοπής μειώνει κατά πολύ τη χιλιομετρική απόσταση Ηρακλείου-Καστελίου, σε σχέση με το υπό υλοποίηση οδικό δίκτυο, μέσω Χερσονήσου, επιχείρημα το οποίο ενισχύει την ανάγκη υλοποίησης του κόμβου στον Καρτερό.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκης, δεσμεύτηκε για άμεση αποστολή της μελέτης του έργου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και για την υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μετά την έγκρισή του από το υπουργείο. Από την πλευρά τους, ο κ. Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου δεσμεύτηκαν για άσκηση πίεσης προς το Υ.Π.κ.Ε ώστε να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News