Ειδήσεις

Δύο γενιές κτηνοτρόφων στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

Όσο και αν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στον πρωτογενή τομέα, η Κρήτη αντιστέκεται και αυτό σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική είδηση για το νησί. Στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Χαιρέτης μαζί με τους δύο γιους του, τον Γιάννη και τον Μύρο, που όλη τους η ζωή είναι τα βοσκοτόπια και η κρητική κτηνοτροφία.

Ο Βαγγέλης Χαιρέτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες τους επαγγέλματος αλλά και στην αξιοπρέπεια που προσφέρει σε κάθε κρητική οικογένεια που έχει σαν ενασχόληση του συγκεκριμένο κλάδο, που σήμερα με όλα αυτά τα μέτρα τείνει να αφανιστεί.

Τα παιδιά του, Γιάννης και Μύρος, έχοντας τελειώσει το λύκειο και μιλώντας Αγγλικά, βρίσκονται δίπλα στον πατέρα τους και όλοι μαζί αγωνίζονται για το μεροκάματο με όραμα για το μέλλον.

Δύο γενιές κτηνοτρόφων έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα ζητώντας από την Πολιτεία να δώσει κίνητρα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο.

Ναι, όσο και ακούγεται περίεργο για ορισμένους, υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το χώρο, όμως οι συνθήκες της εποχής τα οδηγεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας βιώνοντας τον εφιάλτη της ανεργίας.

Ο Βαγγέλης, υπερήφανος για τα παιδιά του, αναφέρεται στο όραμα της κρητικής κτηνοτροφίας που σήμερα δυστυχώς δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, ενώ τα δύο παιδιά του από τα βουνά της Κρήτης δηλώνουν ότι η κρητική κτηνοτροφία θα αντέξει όσο υπάρχουν αυτά τα παιδιά που την κρατούν όρθια.

Στη διάρκεια της εκπομπής η οικογένεια Χαιρέτη μίλησε για την καθημερινότητά της αποδεικνύοντας ότι όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι το νησί μας αντέχει στους κραδασμούς γιατί τελικά ακόμα και σήμερα είναι ένας αυθεντικός τόπος.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια