default-image

Έργα στο Δήμο Πλατανιά και ρυθμίσεις κυκλοφορίας

Κρήτη
Έργα στο Δήμο Πλατανιά και ρυθμίσεις κυκλοφορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το έργο της κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην περιφερειακή οδό του Δήμου Πλατανιά Κοντομαρίου-Μάλεμε. Οι εργασίες ανάπλασης και κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά και ειδικότερα την περίοδο αυτή στο οδικό τμήμα της Π.Ε.Ο. μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Κοντομαρίου και Μάλεμε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Δήμο.

Πρόκειται για εργασίες οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου "Βελτίωση οδού - Ανάπλαση πεζοδρομίων στις Τ.Κ. Πλατανιά, Κοντομαρίου, Μάλεμε" το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Ε.Π. "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" και ξεκίνησαν εκ νέου την Πέμπτη 29/10/2015 από το ύψος του ξενοδοχείου "Αegean Palace" στο Κοντομαρί, ενώ θα διαρκέσουν έως τις 30/11/2015.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στη Δ.Κ. Πλατανιά.

Με αφορμή τις εκτελούμενες εργασίες, από το Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστό ότι εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας της μίας λωρίδας για το τμήμα της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου στο τμήμα της επαρχιακής οδού Κοντομαρίου-Μάλεμε και ως εκ τούτου η κυκλοφορία των σχημάτων και στα δυο ρεύματα της Π.Ε.Ο. θα πραγματοποιείται από το υπόλοιπο τμήμα της οδού. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πλατανιά καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών στο ανωτέρω οδικό τμήμα και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο "Βελτίωση οδού - Ανάπλαση πεζοδρομιών στις Τ.Κ. Πλατανιά, Κοντομαρίου, Μάλεμε" έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.926.137 ευρώ και - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνει:

1. Τη δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ, σε συνολικό μήκος 4.12 χλμ. επί της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου (1.490m εντός της Δ.Κ. Πλατανιά, 1.177m εντός της Τ.Κ. Κοντομαρίου και 1.450m εντός της Τ.Κ. Μάλεμε),

2. Την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων,

3. Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,

4. Τη φύτευση όπου είναι εφικτό υψηλού πρασίνου,

5. Την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάγκελα και στάσεων λεωφορείου) και

6. Τη μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News