default-image

Ιεράπετρα: Διαμαρτυρία για τα κολονάκια της ταλαιπωρίας

Κρήτη
Ιεράπετρα: Διαμαρτυρία για τα κολονάκια της ταλαιπωρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου της Ιεράπετρας εξαιτίας της τοποθέτησης σιδερένιων πασσάλων σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, κάτι που δημιουργεί προσκόμματα στη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων.

Από την πρώτη στιγμή που τοποθετήθηκαν τα κολονάκια στα πιο κεντρικά σημεία των νέων υπερυψωμένων πεζοδρομίων, όπως διαμορφώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης των κεντρικών δρόμων της Ιεράπετρας, προκλήθηκαν σοβαρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από επαγγελματίες, που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να  παραλάβουν χωρίς πρόβλημα βαριά εμπορεύματα, αν δεν κλείσουν για αρκετή ώρα την κυκλοφορία.

Το θέμα όμως κυρίως δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην παραλαβή και στην αποστολή των δεμάτων και της αλληλογραφίας του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., καθώς τα φορτηγά με τα οποία μεταφέρεται το υλικό δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν πλέον την είσοδο του Ταχυδρομείου.

«Από την αρχή της κατασκευής των πεζοδρομίων μιλήσαμε με το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και ζητήσαμε να διευκολυνθεί το Ταχυδρομείο στη φορτοεκφόρτωση. Ενώ ο δήμαρχος ήθελε να διαμορφωθεί η κατασκευή του πεζοδρομίου με τα κολονάκια του, έτσι ώστε να μη μας εμποδίζει, ο αρμόδιος μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τίτος Περακάκης απέρριπτε την όποια αλλαγή. Μας είπε μάλιστα να καταθέσουμε τις ενστάσεις μας στην πλατεία Κρεμλίνου! Θεωρώ απαράδεκτο μια υπηρεσία που καθημερινά δέχεται με δεκάδες κοντέινερ την αλληλογραφία, δέματα ασφαλισμένα με μεγάλη αξία, επιταγές για την πληρωμή των συνταξιούχων όπως του ΟΓΑ που είχαμε σήμερα, να προσπαθεί να εξυπηρετήσει 30.000 κατοίκους σωστά, να ζητά μια διευκόλυνση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να μην την έχει.

Αν τα ξημερώματα που έρχεται να ξεφορτώσει το φορτηγό, κλείνοντας  αναγκαστικά έναν κεντρικό δρόμο της πόλης, βρέξει ο Κύριος, θα χάσουμε τις αξίες που παραλαμβάνουμε για να τις παραδώσουμε με ασφάλεια στους συμπολίτες μας, τις επιταγές των συνταξιούχων και τα μέχρι και με 30.000 ευρώ ασφαλισμένα δέματα. Ζητάμε να φτιαχτεί το ένα σιδερένιο κολονάκι με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να το βγάζουμε για λίγα λεπτά, να ξεφορτώνονται στο Ταχυδρομείο τα κοντέινερ και μετά θα το ξαναβάζουμε κανονικά στη θέση του», προτείνει, μετά την καταγγελία του, ο προϊστάμενος του Ταχυδρομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Δερμιτζάκης.

«Τα κολονάκια τοποθετούνται σύμφωνα με τη μελέτη στα πεζοδρόμια για να αποτρέπουν τους ασυνείδητους οδηγούς να παρκάρουν πάνω σε αυτά, καταστρέφοντάς τα και εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών. Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομείο, δε θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση, ανεξάρτητα αν είναι μια δημόσια υπηρεσία. Υπάρχει η σιδερένια ράμπα εκεί και επειδή τα κολονάκια απέχουν 3 μέτρα πιστεύω ότι μπορεί να εξυπηρετείται το Ταχυδρομείο με έναν ευέλικτο χειρισμό του οχήματος. Διαφορετικά μπορεί το αυτοκίνητο του Ταχυδρομείου να παρκάρει στο διπλανό παράδρομο, προκειμένου να ξεφορτώνει την αλληλογραφία. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις στην εφαρμογή αυτής της μελέτης που μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε ήδη αντιδράσεις και από άλλους ιδιώτες, αλλά δεν κάναμε υποχωρήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία προς όλες τις κατευθύνσεις», απαντά στη διαμαρτυρία του προϊσταμένου του Ταχυδρομείου Ιεράπετρας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μανόλης Λουτσέτης.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News