Ειδήσεις

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Ερώτηση για το Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Ηράκλειο κατέθεσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στην ερώτησή του ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Λυπούμαστε που διακόπτουμε τον υπουργό Παιδείας από τις συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις και του ζητάμε να ασχοληθεί με "πενταροδεκάρες"…

Όπως αναφέρουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων Σ.Ε.Π., "το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου συνεχίζει να υπολειτουργεί, όπως και τόσα άλλα δημόσια σχολεία της ελληνικής περιφέρειας. Κτιριακά προβλήματα, ελλείψεις καθηγητών και τόσα άλλα εκκρεμή θέματα επιτείνουν το κλίμα αβεβαιότητας για την ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς και το ίδιο το αύριο του σχολείου.

Ενώνοντας τη φωνή μας με τις φωνές απόγνωσης μαθητών, γονιών και καθηγητών καλούμε τον υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί άμεσα με την επίλυση του προβλήματος.

Απλά του θυμίζουμε ότι το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου είναι:

-Το μόνο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα που ακολουθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Σπουδών και παρέχει δυνατότητα λήψης του ευρωπαϊκού απολυτηρίου.

-Το μοναδικό δημόσιο σχολείο που έχει αγγλόφωνο τμήμα που έχει αξιολογηθεί θετικά για το εκπαιδευτικό του έργο από αρμόδιους Ευρωπαίους επιθεωρητές.

-Η λειτουργία του σχολείου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (ENISA), του μοναδικού ευρωπαϊκού οργανισμού που εδρεύει στην Ελλάδα"».

Σχόλια