Ειδήσεις

Συνάντηση Κεγκέρογλου με ΟΕΒΕΝΗ

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου συναντήθηκε σήμερα με μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ και τοποθετήθηκε πάνω στα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Κεγκέρογλου, συμμετείχαν και άλλοι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.

Σημεία από την τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λίγο διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία επέβαλε φοροεισπρακτικά μέτρα εις βάρος της μικρής και της μεσαίας επιχείρησης. Τα μέτρα αυτά δε θα φέρουν περισσότερα έσοδα αλλά σίγουρα θα φέρουν δεκάδες χιλιάδες νέα λουκέτα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

-Αύξησε το συντελεστή φορολόγησης από 26% σε 29% και πήγε στο 100% την προκαταβολή φόρου.

-Αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στο 12% (5 μονάδες)

-Πήρε πίσω τη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ με παρακράτηση από τις συντάξεις και μείωσε το 25.000 σε 20.000.

-Από σήμερα 2/11 απελευθέρωσε τις κατασχέσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

-Αύξησε τον συντελεστή ΦΠΑ στο 235% για όλες τις δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δυσμενούς αντιμετώπισης των μικρών επιχειρήσεων έναντι των μεγάλων και πολύ μεγάλων συμφερόντων του εξωτερικού είναι η φορολόγηση των επιχειρήσεων μπίρας. Διπλασίασε τη φορολόγηση μόνο για μικρές και πολύ μικρές ντόπιες επιχειρήσεις μπίρας».

Για το ΕΣΠΑ:

«Την ίδια ώρα η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ πάει περίπατο. Οι ενισχύσεις 10-30.000 ευρώ θα πάνε σε ήδη οφειλόμενα στα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μπορεί να είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά δεν αρκεί για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Χρειάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης το οποίο έχει επεξεργαστεί και προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Σχόλια