default-image

Αυγενάκης: "Η εκπαίδευση δεν είναι είδος πολυτελείας"

Κρήτη
Αυγενάκης: "Η εκπαίδευση δεν είναι είδος πολυτελείας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες της επιβολής ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι «η εκπαίδευση δεν είναι είδος πολυτελείας».

Πιο αναλυτικά ακολουθεί σχετική ανακοίνωση: «Στις εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για την εκπαίδευση των μαθητών από την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα, ιδιαίτερα για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους κκ. Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά «εν γνώση σας [της Κυβέρνησης] (ήσασταν ενήμεροι του Κώδικα ΦΠΑ, το αναφέρατε και στην ΠΟΛ που βγάλατε μετά την ένταξη μας στο ΦΠΑ, προειδοποιηθήκατε επανειλημμένα και από την ηγεσία μας ότι ο ΦΠΑ, αν δεν είναι μηδενικός, πρέπει να είναι ο ανώτερος), προχωρήσατε σε μια πρόταση θνησιγενή».

Στην αναφορά, επίσης, τονίζεται ότι «τόσο στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, όσο και στην ανακοίνωση από το Μαξίμου, παρουσιάστηκε σαν τετελεσμένο γεγονός. Συνειδητοποιείτε ότι, αν για εμάς και τα "λαϊκά στρώματα" δεν ήταν μια τραγωδία και ένας εμπαιγμός, θα μπορούσε να είναι μια φαρσοκωμωδία; Ποιοι σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν; Οι κριτικές είναι εξαιρετικά αρνητικές. Άμεσα προχωρήστε στην κατάργηση όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας (δεν αναφέρουμε εκείνο το αλησμόνητο "πάγωμα") και μη διανοηθείτε να μας πείτε ότι η πρόταση σας ( Σολομώντεια λύση!!!), ήταν σωστή αλλά δεν κατανόησαν οι θεσμοί. Δε θα γίνετε πιστευτοί».

Η εκπαίδευση δεν είναι είδος πολυτελείας και δεν πρέπει να καταστεί ως τέτοιο οδηγώντας σε οπισθοδρόμηση άλλων εποχών όπου η εκπαίδευση ήταν προνόμιο των λίγων και των εχόντων, αλλά να παραμείνει προσβάσιμη σε όλους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News