Ειδήσεις

"Αδιαφορία υπουργού για προβλήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, έθιξε το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας του υπουργού αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: «Την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σημειώνει με επίκαιρή του ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας και κυρίως αυτά της στέγασης, σίτισης και μετακίνησης φοιτητών είναι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των φοιτητών στο Ρέθυμνο, όπου συνεχίζεται η κατάληψη των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συνέχιση της κατάληψης σημαίνει απώλεια εξαμήνου και η συνέχιση της αδιαφορίας του υπουργείου Παιδείας σημαίνει άλυτα προβλήματα.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την παροχή φοιτητικής μέριμνας που είναι απαραίτητη ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης που βιώνει κάθε οικογένεια και

Επειδή όλοι οι τοπικοί φορείς στο Ρέθυμνο απευθύνονται με συλλογικές ενέργειες προς την κυβέρνηση.

Ερωτάστε κ. υπουργέ

-Γιατί μέχρι τώρα δεν έχετε ασχοληθεί με τα προβλήματα φοιτητικής μέριμνας;

-Γιατί αδρανείτε στα πραγματικά προβλήματα που θέτουν οι φοιτητές στο Ρέθυμνο αδιαφορώντας για την εκπαίδευση και προφανώς για την απώλεια του εξαμήνου;».

Σχόλια