default-image

Έρχονται "κόκκινες" κινητοποιήσεις αγροτών

Κρήτη
Έρχονται "κόκκινες" κινητοποιήσεις αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κόκκινες" κινητοποιήσεις αγροτών οργανώνονται για την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ταυτόχρονα, οι αγροτικοί σύλλογοι που διοργανώνουν τις εν λόγω κινητοποιήσεις καλούν τον αγροτικό κόσμο και στις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις 12 Νοεμβρίου από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή και του ΠΑΜΕ, κατά των μέτρων του τρίτου μνημονίου, που εκείνη τη μέρα θα ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Αναλυτικότερα, μετά τη συμμετοχή τους στο παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Ηράκλειο, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο. Όπως αναφέρουν, «χαιρετίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά που συμμετείχε στο παγκρήτιο συλλαλητήριο της Πέμπτης, στο οποίο συμμετείχαμε με το πλαίσιο πάλης που εκφράζει τα συμφέροντα του μικρομεσαίου αγρότη.

Η συμμετοχή και οι διαθέσεις έδειξαν ότι οι αγρότες μπορούν και πρέπει να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά, να παλέψουν, να σκεφτούν ότι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει είναι μονόδρομος. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χωριό, να συζητηθούν τα αιτήματα που εκφράζουν εμάς ως μικρομεσαίους αγρότες, όχι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, μεγαλεμπόρων και βιομήχανων. Κλιμακώνουμε τη δράση μας, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα»!

Στα Χανιά

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, θα ξεκινήσει η διαμαρτυρία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Χανίων και των Αγροτικών Συλλόγων πρώην Δήμου Μύθημνας, πρώην Δήμου Αρμένων, Καίνας, Γαβαλοχωρίου, Παλαιών Ρουμάτων, Μεσκλών και Αμυγδαλοκεφαλίου.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μαζί με Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας», αναφέρει η δική τους ανακοίνωση η οποία συνεχίζει με τα μέτρα-"φωτιά" που βρίσκονται στα σκαριά και είναι:

• Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

• Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

• Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

• Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

• Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Η απόβαση στην Αθήνα...

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες, για την απόβαση των αγροτών στην Αθήνα, που προγραμματίζεται πιθανότατα για τις 12 Νοεμβρίου. Τη σχετική απόφαση έλαβαν οι αγρότες της Κρήτης, κατά τη λήξη του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News