Ειδήσεις

Επιδρομές της Αστυνομίας στους καταυλισμούς

Σε συνολικά 41 προσαγωγές τσιγγάνων - εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις - προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε καταυλισμούς Ρομά.

Οι συλλήψεις αφορούν τέσσερις νεαρούς, αλλά και μια 64χρονη, που φέρονται να συμμετείχαν - κατά περίπτωση - σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής, τις τελευταίες εβδομάδες.

Η επιχείρηση των διωκτικών Αρχών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη. Ανάμεσα στα 41 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν Ρομά ηλικίας από... 16 έως 71 ετών. Τελικά, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων ανδρών ηλικίας 25 έως 33 ετών, καθώς και σε βάρος της 64χρονης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση και τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι πέντε συλληφθέντες εμπλέκονται σε τέσσερις κλοπές, καθώς και μια απόπειρα κλοπής από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., η πρώτη απ' τις κλοπές σημειώθηκε το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου σε περιοχή του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων με δράστη την 64χρονη Ρομά, η οποία έκλεψε μέσα από το σπίτι μιας 63χρονης κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, με την περίφημη «μέθοδο της απασχόλησης». Η δεύτερη κλοπή φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της 12ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 33χρονος τσιγγάνος μπήκε στο σπίτι 47χρονης ντόπιας κλέβοντάς της το κινητό τηλέφωνο, αλλά και κοσμήματα. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο φερόμενος ως δράστης εισέβαλε και στο σπίτι μιας 38χρονης - επίσης ντόπιας - και της αφαίρεσε συνολικά 500 ευρώ. Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 33χρονο, βρήκαν στην κατοχή του κάποια από τα κοσμήματα, καθώς και το κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί.

Μια ημέρα μετά, στις 13 Οκτωβρίου, ένας 25χρονος Ρομά φέρεται ότι μπήκε με τη μέθοδο της απασχόλησης στο σπίτι ενός 84χρονου γέροντα, και του έκλεψε το τσαντάκι το οποίο περιείχε - ούτε λίγο ούτε πολύ - 3.000 ευρώ. Το τσαντάκι βρέθηκε μαζί με διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του ηλικιωμένου και του επιστράφηκαν.

Τέλος, το μεσημέρι της 23ης Οκτωβρίου, πάλι στο Ηράκλειο, ένας 31χρονος τσιγγάνος φέρεται να μπήκε στο σπίτι 36χρονης ντόπιας προκειμένου να την «ξαφρίσει», την ώρα που 25χρονος Ρομά κρατούσε τσίλιες. Σ' αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι και διέφυγαν.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια