Ειδήσεις

ΠΑΓΝΗ: Εκδήλωση για την επιλόχειο κατάθλιψη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Η ψυχική υγεία της εγκύου και της νέας μητέρας" θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο, υπό την οργάνωση τηςαστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ" (www.fainareti.gr ). Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχειος κατάθλιψη.

Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή εγκύων, νέων μητέρων και των συζύγων-συντρόφων τους, καθώς επίσης και επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί, νοσηλεύτριες/τες, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας κ.ά.).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας που πραγματοποιεί η ΑμΚΕ "ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ" για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210/931.054 ή ηλεκτρονικά στο info@fainareti.gr.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Αντώνης Μακρυγιαννάκης, καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, και Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Ηρακλείου.

Θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των Ευαγγελίας Αντωνίου, μαίας, αντιπροέδρου Δ.Σ. ΑμΚΕ "ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ", καθηγήτριας Εφαρμογών, Τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Αθήνας, και Κασσιανής Πολίτου, ψυχιάτρου (Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της ψυχικής υγείας της γυναίκας).

Σχόλια