Ειδήσεις

Πολύς κόσμος στην αγορά, σχετικά λίγα τα ψώνια

Ήταν πολύς ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα στην αγορά του Ηρακλείου, με την ευκαιρία των ανοικτών καταστημάτων αλλά και της παράλληλης έναρξητς "μίνι" εκπτωτικής περιόδου.

Παρότι βεβαίως η κίνηση ήταν έντονη, δεν ήταν εξίσου έντονες οι αγορές, αφού οι περισσότεροι κατέβηκαν στο κέντρο απλώς για να "χαζέψουν" καί ίσως και να κάνουν έρευνα αγοράς ενόψει της εκπτωτικής περιόδου.

Ωστόσο οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι τις επόμενες ημέρες οι καταναλωτές θα "τιμήσουν" περισσότερο τα καταστήματα τους και θα εκμεταλλευτούν τις τελευταίες πριν τις γιορτές εκπτώσεις.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργία, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων άνοιξε και η παρουσία των συνδικαλιστών ήταν διακριτική, αφού μόνο λίγες ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωναν τον κόσμο για τις θέσεις του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, που αντιτίθεται στην κυριακάτικη αργία.

Η ΕΣΕΕ

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, εκφράζοντας τις προσδοκίες και τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου, με δήλωση του εξέφρασε ότι περιμένει οι ενδιαμεσες μίνι-εκπτώσεις να ανεβάσουν τον πεσμένο τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Σχετικά αναφέρει ότι τα εμπορεύματα που θα διαθέσουν οι επιχειρήσεις με έκπτωση θα αφορούν το σύνολο των εμπορευμάτων τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα αποτελεί νέες παραλαβές της σεζόν, καθιστώντας έτσι το εκπτωτικό δεκαήμερο αρκετά δελεαστικό ως προς την εποχή, τη ποικιλία και τις τιμές για τους καταναλωτές.

Ο κ. Κορκίδης γνωστοποίησε επίσης ότι η ΕΣΕΕ με την ευκαιρία των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα πραγματοποιήσει και φέτος την περιοδική έρευνα για το λιανεμπόριο, ενώ θα διερευνήσει με συγκριτικά πλέον στοιχεία τη φετινή και τη περυσινή κίνηση κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου δεκαημέρου 1 με 10 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα καταγραφούν οι απόψεις των εμπόρων από όλη τη χώρα για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Σχόλια