default-image

Οκτώ μετάλλια στην Ελλάδα από το Κατάρ

Σπορ
Οκτώ μετάλλια στην Ελλάδα από το Κατάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμΕΑ που φιλοξενήθηκε για έντεκα μέρες στην Ντόχα ήταν απόλυτα πετυχημένο για την Ελλάδα, καθώς οι αθλητές της επιστρέφουν με τρία χρυσά, δύο αργυρά, τρία χάλκινα και τη 19η θέση της σχετικής κατάταξης.

Ο Σε Τζον Φερνάντες κέρδισε τη σφαιροβολία F53 με 8,35μ. βελτιώνοντας κατά 6 εκατοστά το ρεκόρ Ευρώπης που έιχε από το Πεκινο το 2008. «Ήταν δύσκολο να σπάσω αυτό το ρεκόρ. Ήταν ένα καλό βράδυ για μένα. Προσπαθούσα τόσο καιρό. Το αφιερώνω στην Ελλάδα και όλους τους Έλληνες οι οποίοι θα πρέπει να κοιτάνε μπροστά. Κάνουμε καλή δουλειά κι αυτό φάνηκε κι απόψε. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την γυναίκα μου η οποία είναι η δύναμή μου, τον προπονητή μου και φυσικά την Ελλάδα ... Δεν σταματάμε εδώ. Θέλω να επικεντρωθώ τώρα στο Ρίο. Εχουμε αρκετούς μήνες ακόμη μπροστά μου. Χρειάζεται δύναμη και πολύ δουλειά για να πάμε ψηλά. Να φέρουμε την Ελλάδα στην κορυφή και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης με βολή στα 28,45μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό F54. Ο πρωταθλητής από την Κρήτη, που συγκίνησε κατά την απονομή, αναφερόμενος στη σύζυγο και το παιδί του είπε: «Δεν μπορούν να είναι δίπλα μου σε κάθε ταξίδι. Εγώ πάντως τους νοιώθω δίπλα μου κάθε στιγμή. Ξέρω ότι καρδιοχτυπούν. Όχι μόνο η γυναίκα και το παιδί μου αλλά και όλη η οικογένεια. Ξέρω ότι σε κάθε διοργάνωση όλοι είναι μαζεμένοι στο σπίτι μου και περιμένουν να μάθουν τα νέα μου, είτε τηλεφωνικά, είτε παρακολουθώντας το μέσω ίντερνετ και τηλεόραση. Ξέρω ότι παλεύουν κι αυτοί μαζί μου νοερά».

Η Δήμητρα Κοροκίδα στη σφαιροβολία F53 κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 4,36μ. και πανελλήνιο ρεκόρ ενώ κατόπιν ενστάσεων ακυρώθηκαν οι δύο πρώτες.

Ο Βαγγέλης Καναβός με 13,70μ. και πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν Τ20 πήρε το αργυρό μετάλλιο το οποίο αφιέρωσε στον πατέρα του που έχασε πριν 6 χρόνια. «Ο θάνατος, πίστεψε ότι σε πήρε μακρυά από εμένα. Όμως, δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα, σε έφερε κοντά μου, περισσότερο από ποτέ. Μου λείπεις μπαμπά. Το μετάλλιο αυτό είναι δικό σου και της Παναγίας» είχε γράψει στην πίσω πλευρά της ταμπέλας με το νούμερο που φορούσε στη φανέλα του.

Ο Δημήτρης Σενικίδης που πρόσφατα ξεκίνησε να αγωνίζεται ως ΑμΕΑ, με 15,45μ και βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του πήρε τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία F20.

Η Ανθή Λιάγκου στη σφαιροβολία F33 πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 4,85μ. και κατόπιιν ένστασης που οδήγησε στην ακύρωση της τρίτης αθλήτριας. «Το μετάλλιο ήταν απόρροια μιας σκληρής προετοιμασίας και της σκληρής δουλειάς που κάνουμε με τον προπονητή μου. Νοιώθω υπέροχα που μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2014, σήμερα, βρέθηκα και πάλι στο βάθρο των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρέθηκα εδώ. Άξιζα το μετάλλιο και ευχαριστώ τον Θεό που το κατέκτησα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τον ΟΠΑΠ που στέκονται στο πλευρό μας και βοηθούν τις προσπάθειές μας. Μεγάλος στόχος πλέον οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο».

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Δημήτρης Ζησίδης στη σφαιροβολία F32 με επίδοση 7,79μ.

Ο Γιώργος Κωστάκης πήρε την 3η θέση στο τριπλούν κατηγορίας 46/47 (η οποία πιθανότατα δεν θα υπάρχει στο Ρίο στο αγώνισμα αυτό) με 13.89μ. «Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα μας, τα οποία έχουν αντίκτυπο και στον αθλητισμό, εμείς νιώθουμε δυνατοί για να παλέψουμε. Να τα δώσουμε όλα. Αυτό αξίζει στην Ελλάδα. Μέσα από τους αγώνες μας να ανεβάσουμε την Ελλάδα εκεί της αρμόζει». Την 7η θέση πήρε ο Χρήστος Κουτούλιας με 13,37μ. ενώ ήταν και 4ος στο μήκος Τ47 με 6,58μ.

Τα πανελλήνια ρεκόρ που κατείχαν, βελτίωσαν στα 100μ. στους άνδρες Τ44 ο Μιχάλης Σείτης με 11.43 τερματίζοντας 6ος, ενώ στα προκριματικά των γυναικών Τ47 η Στέλλα Σμαραγδή με 13.44 - η οποία ήταν 5η στο μήκος Τ47 με 5,32μ. «Ήταν τρομερή εμπειρία. Είναι ακόμη περίοδος προσαρμογής για μένα. Το κλίμα εδώ ήταν βαρύ, αλλά όλα καλά. Είμαι ευχαριστημένος ... Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι κοντά. Θα προσπαθήσω να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ. Το θέμα είναι σε κάθε αγώνα να βγάζω το καλύτερο που μπορώ. Θα μιλήσω με τον προπονητή μου, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε από του χρόνου», δήλωσε ο Σείτης που είχε αγωνιστεί και στα 400μ. T43 όπου τερμάτισε 4ος με 50.93 -ενώ ο Γερμανός Behre με 48.42 κέρδισε βελτιώνοντας το ρεκόρ Ευρώπης του Σείτη.

Με Πανελλήνιο ρεκόρ έκλεισε η ελληνική αποστολή τη διοργάνωση, στα 4χ100μ. ανδρών Τ42-47, με 45.52 ενώ 41.86.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News