default-image

Ιδιοκτήτες PALSO: Ζητούν κατάργηση του ΦΠΑ 23%

Κρήτη
Ιδιοκτήτες PALSO: Ζητούν κατάργηση του ΦΠΑ 23%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών του νομού Ηρακλείου περνούν στην αντεπίθεση, καθώς με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και τους βουλευτές Ηρακλείου, ζητούν την άμεση κατάργηση του μέτρου.

«Σας προειδοποιήσαμε επανειλημμένα...»

Στη σύντομη, αλλά ιδιαιτέρως καυστική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κύριοι, εν γνώσει σας (ήσασταν ενήμεροι για τον Κώδικα ΦΠΑ, το αναφέρατε και στην ΠΟΛ που βγάλατε μετά την ένταξή μας στο ΦΠΑ, προειδοποιηθήκατε επανειλημμένα και από την ηγεσία μας ότι ο ΦΠΑ, αν δεν είναι μηδενικός, πρέπει να είναι ο ανώτερος), προχωρήσατε σε μια πρόταση θνησιγενή. Βέβαια, τόσο στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, όσο και στην ανακοίνωση από το Μαξίμου, παρουσιάστηκε σαν τετελεσμένο γεγονός.

Συνειδητοποιείτε ότι, αν για εμάς και τα "λαϊκά στρώματα" δεν ήταν μια τραγωδία και ένας εμπαιγμός, θα μπορούσε να είναι μια φαρσοκωμωδία; Ποιοι σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν; Οι κριτικές είναι εξαιρετικά αρνητικές. Άμεσα προχωρήστε στην κατάργηση, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας (δεν αναφέρουμε εκείνο το αλησμόνητο "πάγωμα"), και μη διανοηθείτε να μας πείτε ότι η πρότασή σας (σολομώντεια λύση!!!) ήταν σωστή, αλλά δεν κατανόησαν οι θεσμοί. Δε θα γίνετε πιστευτοί».

Μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών του νομού Ηρακλείου Γιάννης Χατζηδάκης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το επίμαχο μέτρο θα πρέπει να «αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα, όπως έχουν δεσμευτεί προεκλογικά όλα τα κόμματα και κυρίως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση θα έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα».

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε, ακόμη, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης «επαγρύπνηση και συνεχείς παρεμβάσεις, μέχρις ότου η κυβέρνηση να αναγκαστεί να πάρει πίσω το κατά γενική ομολογία άδικο και βαθιά αντικοινωνικό μέτρο».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι, κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση τροπολογίας του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ο κ. Χατζηδάκης μας αποκάλυψε ότι, κατά την προεκλογική του επίσκεψη στο Ηράκλειο, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας του είχε πει «το νου σας μη σας ξεγελάσουν».

«Ελπίζω πως δε θα επαληθευτεί η θέση του κ. Κουτσούμπα περί εξαπάτησης από την κυβέρνηση», μας είπε με νόημα ο Χατζηδάκης.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News